Fitbit Ionic uppdateras med nya appar och urtavlor

Fitbits smarta klocka Ionic uppdateras nu med nya appar och urtavlor.

Vi testade den smarta klockan Ionic i november. Nu uppdateras Fitbit OS med bättre prestanda, nya appar och urtavlor. Användare kan nu hitta över 60 appar och över 100 urtavlor. Dessutom inleder Fitbit ett samarbete med Deezer. Nästa år får Fitbit Ionic-användare som laddar ned Deezer-appen tillgång till tjänstens musikbibliotek offline.

Bland de nya apparna finns bland annat en för att kontrollera Philips Hue-belysning, Hue Lights. Yelp och Tripadvisor finns också för den som vill hitta restauranger att äta på och saker att göra.

Också betallösningen Fitbit Pay får sig en uppdatering för att bli smidigare att använda. Nu går det att välja vilket kort du vill betala med direkt i Ionic. I Sverige är det än så länge Danske bank och SEB som anslutit sig.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.