Google släpper ny app för att hantera filer på din Android

Börjar din androidkompis få slut på lagringsutrymme? Tyngs den med dubletter och oanvända applikationer? Google har lösningen för dig!

Efter en tids betatestande släpper nu Google nya applikationen Files Go till Androidtelefoner världen över. Files Go ska hjälpa användaren att hitta, dela och rensa filer på telefonen. Huvudnumret verkar i mångt och mycket vara just möjligheten att städa ur telefonens interna lagring. Bland annat kan den söka upp och radera dubbletter, stora filer och oanvända appar. Det går också att överföra filer trådlöst mellan enheter.

En viktig del av appens funktion är att den kan filtrera ut filer utifrån typ, oavsett vart de finns lagrade. Den har också en direkt koppling till Google Drive för att kunna migrera filer till molnet istället för att lagra dem lokalt.

Files Go finns nu tillgängligt för alla telefoner som kör Android 5.0 eller senare.

Källa: Google

Kommentarer
4 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.