Google släpper ny app för att hantera filer på din Android

Börjar din androidkompis få slut på lagringsutrymme? Tyngs den med dubletter och oanvända applikationer? Google har lösningen för dig!

Efter en tids betatestande släpper nu Google nya applikationen Files Go till Androidtelefoner världen över. Files Go ska hjälpa användaren att hitta, dela och rensa filer på telefonen. Huvudnumret verkar i mångt och mycket vara just möjligheten att städa ur telefonens interna lagring. Bland annat kan den söka upp och radera dubbletter, stora filer och oanvända appar. Det går också att överföra filer trådlöst mellan enheter.

En viktig del av appens funktion är att den kan filtrera ut filer utifrån typ, oavsett vart de finns lagrade. Den har också en direkt koppling till Google Drive för att kunna migrera filer till molnet istället för att lagra dem lokalt.

Files Go finns nu tillgängligt för alla telefoner som kör Android 5.0 eller senare.

Källa: Google

Kommentarer
4 svar

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.

Inför lanseringen av Mate 20 Pro skröt Huawei att företagets Kirin 980-processor skulle vara betydligt snabbare än konkurrenten Apples A12 Bionic-processor. Nu har telefonerna gått en match mot varandra.

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.