Google släpper ny app för att hantera filer på din Android

Börjar din androidkompis få slut på lagringsutrymme? Tyngs den med dubletter och oanvända applikationer? Google har lösningen för dig!

Efter en tids betatestande släpper nu Google nya applikationen Files Go till Androidtelefoner världen över. Files Go ska hjälpa användaren att hitta, dela och rensa filer på telefonen. Huvudnumret verkar i mångt och mycket vara just möjligheten att städa ur telefonens interna lagring. Bland annat kan den söka upp och radera dubbletter, stora filer och oanvända appar.

En viktig del av appens funktion är att den kan filtrera ut filer utifrån typ, oavsett vart de finns lagrade. Den har också en direkt koppling till Google Drive för att kunna migrera filer till molnet istället för att lagra dem lokalt.

Files Go finns nu tillgängligt för alla telefoner som kör Android 5.0 eller senare.

Källa: Google

Kommentarer
4 svar

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.