Google släpper ny app för att hantera filer på din Android

Börjar din androidkompis få slut på lagringsutrymme? Tyngs den med dubletter och oanvända applikationer? Google har lösningen för dig!

Efter en tids betatestande släpper nu Google nya applikationen Files Go till Androidtelefoner världen över. Files Go ska hjälpa användaren att hitta, dela och rensa filer på telefonen. Huvudnumret verkar i mångt och mycket vara just möjligheten att städa ur telefonens interna lagring. Bland annat kan den söka upp och radera dubbletter, stora filer och oanvända appar. Det går också att överföra filer trådlöst mellan enheter.

En viktig del av appens funktion är att den kan filtrera ut filer utifrån typ, oavsett vart de finns lagrade. Den har också en direkt koppling till Google Drive för att kunna migrera filer till molnet istället för att lagra dem lokalt.

Files Go finns nu tillgängligt för alla telefoner som kör Android 5.0 eller senare.

Källa: Google

Kommentarer
4 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.