Ny bugg i IOS 11.2 påverkar Homekit

Uppdateringen av IOS 11 som skulle korrigera tidigare buggar lyckades orsaka nya för Homekit, något som ska korrigeras i en kommande fix.

Förra helgen uppdagades det att en allvarlig datumbugg hade smugit sig in i IOS 11 som ledde till att enheterna kunde krascha och starta om när lokala notiser dök upp efter en specifik tidpunkt. Apple agerade snabbt för att korrigera problemet, men hastiga åtgärder medför också att koden inte kan granskas lika ingående och en ny bugg råkade introduceras i samband med detta.

IOS 11.2 introducerar en bugg som påverkar Homekit, Apples plattform för smarta hemmet. Buggen ska tillåta icke-auktoriserade användare att ansluta till Homekit-enheter som smarta glödlampor, smarta lås och annat som använder Homekit som plattform. Säkerhetsbristen har demonstrerats för tekniksajten 9 to 5 Mac som kommenterar att den förvisso är svår att återskapa, men fullt möjligt för den som vet hur de ska gå till väga.

Apple har inte hunnit släppa en säkerhetsfix för problemet, och istället har möjligheten att fjärransluta till delade Homekit-användare stängts av på serversidan i väntan på en uppdatering. Detta gör att det inte längre är möjligt att få oönskad åtkomst till dina Homekit-enheter, men om du förlitar dig på just fjärranslutning till delade användares enheter får du vänta till Apple har släppt uppdateringen som rättar till felet ordentligt.

Uppdateringen som fixar problemet ska enligt Apple släppas någon gång nästa vecka, men mer konkret information än så finns inte just nu.

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.