Ny bugg i IOS 11.2 påverkar Homekit

Uppdateringen av IOS 11 som skulle korrigera tidigare buggar lyckades orsaka nya för Homekit, något som ska korrigeras i en kommande fix.

Förra helgen uppdagades det att en allvarlig datumbugg hade smugit sig in i IOS 11 som ledde till att enheterna kunde krascha och starta om när lokala notiser dök upp efter en specifik tidpunkt. Apple agerade snabbt för att korrigera problemet, men hastiga åtgärder medför också att koden inte kan granskas lika ingående och en ny bugg råkade introduceras i samband med detta.

IOS 11.2 introducerar en bugg som påverkar Homekit, Apples plattform för smarta hemmet. Buggen ska tillåta icke-auktoriserade användare att ansluta till Homekit-enheter som smarta glödlampor, smarta lås och annat som använder Homekit som plattform. Säkerhetsbristen har demonstrerats för tekniksajten 9 to 5 Mac som kommenterar att den förvisso är svår att återskapa, men fullt möjligt för den som vet hur de ska gå till väga.

Apple har inte hunnit släppa en säkerhetsfix för problemet, och istället har möjligheten att fjärransluta till delade Homekit-användare stängts av på serversidan i väntan på en uppdatering. Detta gör att det inte längre är möjligt att få oönskad åtkomst till dina Homekit-enheter, men om du förlitar dig på just fjärranslutning till delade användares enheter får du vänta till Apple har släppt uppdateringen som rättar till felet ordentligt.

Uppdateringen som fixar problemet ska enligt Apple släppas någon gång nästa vecka, men mer konkret information än så finns inte just nu.

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.