Ny bugg i IOS 11.2 påverkar Homekit

Uppdateringen av IOS 11 som skulle korrigera tidigare buggar lyckades orsaka nya för Homekit, något som ska korrigeras i en kommande fix.

Förra helgen uppdagades det att en allvarlig datumbugg hade smugit sig in i IOS 11 som ledde till att enheterna kunde krascha och starta om när lokala notiser dök upp efter en specifik tidpunkt. Apple agerade snabbt för att korrigera problemet, men hastiga åtgärder medför också att koden inte kan granskas lika ingående och en ny bugg råkade introduceras i samband med detta.

IOS 11.2 introducerar en bugg som påverkar Homekit, Apples plattform för smarta hemmet. Buggen ska tillåta icke-auktoriserade användare att ansluta till Homekit-enheter som smarta glödlampor, smarta lås och annat som använder Homekit som plattform. Säkerhetsbristen har demonstrerats för tekniksajten 9 to 5 Mac som kommenterar att den förvisso är svår att återskapa, men fullt möjligt för den som vet hur de ska gå till väga.

Apple har inte hunnit släppa en säkerhetsfix för problemet, och istället har möjligheten att fjärransluta till delade Homekit-användare stängts av på serversidan i väntan på en uppdatering. Detta gör att det inte längre är möjligt att få oönskad åtkomst till dina Homekit-enheter, men om du förlitar dig på just fjärranslutning till delade användares enheter får du vänta till Apple har släppt uppdateringen som rättar till felet ordentligt.

Uppdateringen som fixar problemet ska enligt Apple släppas någon gång nästa vecka, men mer konkret information än så finns inte just nu.

Hur gick det i förra veckans quiz? Här kan du jämföra dig med de andra som gjorde testet.

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.

Nästa vecka kommer Sony visa upp sin nya Android-telefon på Mobile World Congress och i dag släppte de en kryptiskt video för telefonen.

Nyligen valde Google att plocka bort direktlänkar till bilder bland sökresultaten. En klart irriterande grej men något som nu går att fixa genom ett enkelt tillägg.

Ett speciellt indiskt tecken fick appar på IOS-enheter att krascha vilket gjorde livet surt för folk med trollande kompisar. Nu har Apple löst den irriterande buggen med nyligen släppta IOS 11.2.6.