99 och FZ testar AR-spel

99 och syskonsajten FZ ses återigen i studion – den här gången för att prata om spel med förstärkt verklighet, eller AR som det populärt kallas.

För en dryg månad sedan kollade vi in mobilspel som kostar pengar tillsammans med Calle Johansson-Sundelius från vår syskonsajt FZ. I detta avsnitt spelar Ida och Calle AR-spel och lånar in Andreas för en Android-koll.

Det här med AR-spel är klart störst på IOS. Apple satsar stort på förstärkt verklighet med IOS 11 och AR Kit och det finns flera spel med förstärkt verklighet i App Store. Vi har valt ut fem stycken mobilspel som använder AR på olika sätt och kollar om det gör upplevelsen bättre.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?