99 och FZ testar AR-spel

99 och syskonsajten FZ ses återigen i studion – den här gången för att prata om spel med förstärkt verklighet, eller AR som det populärt kallas.

För en dryg månad sedan kollade vi in mobilspel som kostar pengar tillsammans med Calle Johansson-Sundelius från vår syskonsajt FZ. I detta avsnitt spelar Ida och Calle AR-spel och lånar in Andreas för en Android-koll.

Det här med AR-spel är klart störst på IOS. Apple satsar stort på förstärkt verklighet med IOS 11 och AR Kit och det finns flera spel med förstärkt verklighet i App Store. Vi har valt ut fem stycken mobilspel som använder AR på olika sätt och kollar om det gör upplevelsen bättre.

Få Apple-produkter har fått så mycket kritik som Kartor. Numera är tjänsten en stor anledning till varför jag fortsätter att välja Apple. Nu ska ni få höra varför jag älskar Apple Kartor.

Den här veckans podd bjuder på mobilsnack, lite pepp inför WWDC, intressanta undersökningar och ett varmt hej då från Amanda som snart börjar på ett nytt jobb.

Att förstå sig på kryptovalutor som Bitcoin är inte det lättaste. Youtube-kanalen Botnik studios "hjälper till" med ett tveksamt men roligt resultat.

En Echo-enhet har blivit ertappad med att spela in en konversation i bakgrunden och dela den med en kontakt i användarens adressbok.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en vecka, och så här tycker han.

Blott förra veckan skrev vi om att datorspel i mobilen ska bli möjligt via appen Steam Link, men Apple stänger ner möjligheten innan den ens släppts.