Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bästa apparna 2017

Året lackar mot sitt slut och allt ska sammanfattas med topplistor – appar till exempel. Både Apple och Google listar årets mest populära appar.

På mobilsidan dominerar Apple och Google med sina plattformar IOS respektive Android. Så här års bjuder båda företagen på sammanställningar över de mest nedladdade apparna från deras app-butiker. Låt oss dyka in.

App Store

Apple har skickat oss hur topplistorna ser ut i Sverige. Det ligger så klart några svenska appar med högt upp. Swish och två Toca Boca-appar finns med på listorna och Minecraft är det mest spelade spelet på både Iphone och Ipad.

Iphone – mest nedladdade apparna i Sverige
Apple utser Videoleap till årets Iphone-app, medan Splitter Critters tar hem titeln årets spel. Här är topp tre mest nedladdade apparna som kostar pengar respektive är gratis att ladda ned.

Betalappar

Gratisappar

1. 7 minute Workout Challenge

1. Swish

2. Mammamage

2. Bitmoji

3. Ta körkort

3.Snapchat

Här är topp tre mest nedladdade spelen som kostar pengar respektive är gratis att ladda ned.

Spel som kostar

Gratisspel

1. Minecraft

1. Super Mario Run

2. Bloons TD 5

2. Paper.io

3. Geometry Dash

3. Ballz

Ipad – mest nedladdade apparna i Sverige
Apple har också gjort topplistor för Ipad-användare och här tycker vi oss se att det är de yngre familjemedlemmarna som använder mest appar för Ipad. Apple utser fotoappen Affinity Photo till årets Ipad-app. Hidden Folks tar hem titeln årets spel för Ipad.

Betalappar

Gratisappar

1. Toca Life: Stable

1. TV4 Play

2. Toca Life: Hospital

2. Netflix

3. Pettson's Inventions 3

3. Youtube

Här är topp tre mest nedladdade spelen för Ipad.

Spel som kostar

Gratisspel

1. Minecraft

1. Super Mario Run

2. Pippi's Villa Villekulla!

2. Rolling Sky

3. Bloons TD 5

3. Paper.io

Google Play

Självklart summerar också Google hur app-året för Android-användare har varit. Deras topplista gäller dock inte bara Sverige. Nintendos Super Mario Run var en hit också i Google Play och blev det mest nedladdade nya spelet 2017. Bubble Witch 3 Saga tog hem andra platsen.

Google Plays redaktörer utser Socratic – Math Answers & Homework Help till bästa appen 2017. De väljer också ut Cats: Crash Arena Turbo Stars till det bästa spelet.

Källa: Google

Vad tycker du?

Vilken är din bästa app från 2017?

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.