Netflix trollar sina användare

Den som tror att Netflix inte har koll på vad du tittar på kan få tänka om.

Netflix gillar, precis som de flesta andra företag, att ha koll på sina användare för att kunna anpassa sin tjänst till deras intressen och användarbeteende som mycket som möjligt. Den som tror att Netflix inte vet vad du tittar på kan behöva skaffa sig en foliehatt.

I veckan publicerade Netflix ett inlägg på Twitter med meddelandet: ”Till de 53 personer som kollat på A Christmas Prince varje dag de senaste 18 dagarna: Vem gjorde er illa?”

Om man sett A Christmas Prince förstår man att detta minst sagt är en legitim fråga, men även om många uppskattade Netflix humor var det också många som oroade sig för deras detaljkunskap om sin användare.

Vissa tog det med en nypa salt och vissa verkade ta Netflix inlägg hårdare än andra. De behöll dock sin humoristiska ton.

Vi på redaktionen är dock lite förundrade över att det är så många som verkar vara förvånade. Är du förvånad?

Kommentarer
9 svar

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.