Netflix trollar sina användare

Den som tror att Netflix inte har koll på vad du tittar på kan få tänka om.

Netflix gillar, precis som de flesta andra företag, att ha koll på sina användare för att kunna anpassa sin tjänst till deras intressen och användarbeteende som mycket som möjligt. Den som tror att Netflix inte vet vad du tittar på kan behöva skaffa sig en foliehatt.

I veckan publicerade Netflix ett inlägg på Twitter med meddelandet: ”Till de 53 personer som kollat på A Christmas Prince varje dag de senaste 18 dagarna: Vem gjorde er illa?”

Om man sett A Christmas Prince förstår man att detta minst sagt är en legitim fråga, men även om många uppskattade Netflix humor var det också många som oroade sig för deras detaljkunskap om sin användare.

Vissa tog det med en nypa salt och vissa verkade ta Netflix inlägg hårdare än andra. De behöll dock sin humoristiska ton.

Vi på redaktionen är dock lite förundrade över att det är så många som verkar vara förvånade. Är du förvånad?

Kommentarer
9 svar

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.