Netflix trollar sina användare

Den som tror att Netflix inte har koll på vad du tittar på kan få tänka om.

Netflix gillar, precis som de flesta andra företag, att ha koll på sina användare för att kunna anpassa sin tjänst till deras intressen och användarbeteende som mycket som möjligt. Den som tror att Netflix inte vet vad du tittar på kan behöva skaffa sig en foliehatt.

I veckan publicerade Netflix ett inlägg på Twitter med meddelandet: ”Till de 53 personer som kollat på A Christmas Prince varje dag de senaste 18 dagarna: Vem gjorde er illa?”

Om man sett A Christmas Prince förstår man att detta minst sagt är en legitim fråga, men även om många uppskattade Netflix humor var det också många som oroade sig för deras detaljkunskap om sin användare.

Vissa tog det med en nypa salt och vissa verkade ta Netflix inlägg hårdare än andra. De behöll dock sin humoristiska ton.

Vi på redaktionen är dock lite förundrade över att det är så många som verkar vara förvånade. Är du förvånad?

Kommentarer
9 svar

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?