Apple köper musiktjänsten Shazam

Musikigenkänningsappen Shazam är i Apples ägo efter ett uppköp som nu bekräftats. Apple säger sig ha spännande planer för tjänsten.

Shazam är en populär app för att identifiera musik och andra ljud, och finns tillgänglig både för IOS, Android, Mac och PC. Efter rykten publicerade av Techcrunch bekräftar nu Apple officiellt att företaget köpt upp Shazam.

I ett uttalande uppger Apple att Shazam passar bra hos företaget, då båda delar en passion för att upptäcka ny musik. I uttalandet står också att Apple har spännande planer för Shazam.

Vad de planerna går ut på avslöjas inte, men en gissning som ligger nära till hands är att funktionaliteten hos Shazam flyttar in i musiktjänsten Apple Music, och förmodligen också den kommande smarta högtalaren Homepod.

Vad tror du? Innebär köpet att Shazam försvinner från marknaden och flyttar in i Apples tjänster?

Källa: Techcrunch.

Kommentarer
3 svar

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.