Apple köper musiktjänsten Shazam

Musikigenkänningsappen Shazam är i Apples ägo efter ett uppköp som nu bekräftats. Apple säger sig ha spännande planer för tjänsten.

Shazam är en populär app för att identifiera musik och andra ljud, och finns tillgänglig både för IOS, Android, Mac och PC. Efter rykten publicerade av Techcrunch bekräftar nu Apple officiellt att företaget köpt upp Shazam.

I ett uttalande uppger Apple att Shazam passar bra hos företaget, då båda delar en passion för att upptäcka ny musik. I uttalandet står också att Apple har spännande planer för Shazam.

Vad de planerna går ut på avslöjas inte, men en gissning som ligger nära till hands är att funktionaliteten hos Shazam flyttar in i musiktjänsten Apple Music, och förmodligen också den kommande smarta högtalaren Homepod.

Vad tror du? Innebär köpet att Shazam försvinner från marknaden och flyttar in i Apples tjänster?

Källa: Techcrunch.

Kommentarer
3 svar

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.