Apple köper musiktjänsten Shazam

Musikigenkänningsappen Shazam är i Apples ägo efter ett uppköp som nu bekräftats. Apple säger sig ha spännande planer för tjänsten.

Shazam är en populär app för att identifiera musik och andra ljud, och finns tillgänglig både för IOS, Android, Mac och PC. Efter rykten publicerade av Techcrunch bekräftar nu Apple officiellt att företaget köpt upp Shazam.

I ett uttalande uppger Apple att Shazam passar bra hos företaget, då båda delar en passion för att upptäcka ny musik. I uttalandet står också att Apple har spännande planer för Shazam.

Vad de planerna går ut på avslöjas inte, men en gissning som ligger nära till hands är att funktionaliteten hos Shazam flyttar in i musiktjänsten Apple Music, och förmodligen också den kommande smarta högtalaren Homepod.

Vad tror du? Innebär köpet att Shazam försvinner från marknaden och flyttar in i Apples tjänster?

Källa: Techcrunch.

Kommentarer
3 svar

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.