Apple köper musiktjänsten Shazam

Apple köper musikigenkänningsappen Shazam, och säger sig ha spännande planer för tjänsten.

Shazam är en populär app för att identifiera musik och andra ljud, och finns tillgänglig både för IOS, Android, Mac och PC. Efter rykten publicerade av Techcrunch bekräftar nu Apple officiellt att företaget köpt Shazam.

I ett uttalande uppger Apple att Shazam passar bra hos företaget, då båda delar en passion för att upptäcka ny musik. I uttalandet står också att Apple har spännande planer för Shazam.

Vad de planerna går ut på avslöjas inte, men en gissning som ligger nära till hands är att funktionaliteten hos Shazam flyttar in i musiktjänsten Apple Music, och förmodligen också den kommande smarta högtalaren Homepod.

Vad tror du? Innebär köpet att Shazam försvinner från marknaden och flyttar in i Apples tjänster?

Källa: Techcrunch.

Kommentarer
3 svar

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!

Röstningen pågår för fullt – var med och utse årets bästa teknikprylar, och årets främsta inspiratörer.

Cydia har länge varit platsen att skaffa programvara för de som "jailbreakat" sin telefon, men nu meddelar grundaren av butiken att försäljningen av appar ska upphöra.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!