Oneplus 5T saknar stöd för 1080p i Netflix

Fel version av DRM-skydd innebär att Oneplus 5T inte kan spela upp Netflix-innehåll i 1080p, men en uppdatering som fixar problemet är på väg.

Oneplus 5T är på de flesta sätt en mycket imponerande telefon, och fick därför idel lovord i vårt test. God prestanda, bra kamera och stabil mjukvara som kontinuerligt förbättras med mjukvaruuppdateringar är några av egenskaperna som gör den så bra.

Men, även solen har sina fläckar och det har visat sig att Oneplus har valt att installera en annan version av DRM-mjukvaran Widevine DRM än den som används av de populära tjänsterna för strömmande video. Oneplus använder Widevine Level 3 medan tjänster som Netflix, HBO Nordic, Amazon Prime Video med flera använder Widevine Level 1.

Vad det innebär i praktiken är att telefonen inte har vad som krävs för att uppfylla kraven för att 1080p-video ska kunna strömmas till telefonen. Videoströmmen når då blott standardupplösningen 480p, vilket inte direkt ser knivskarpt ut på den sex tum stora Oneplus 5T-skärmen som skryter med upplösningen 2 160 x 1080 pixel.

Problemet uppmärksammades i en forumtråd i Oneplus egna forum, och företaget har sagt att en kommande uppdatering ska åtgärda problemet. Så om du har en rykande färsk Oneplus 5T och tycker att videokvaliteten ser något risig ut för strömmande video bör du alltså hålla utkik efter kommande systemuppdateringar.

Läs mer om Oneplus 5T

Test: Andreas testar Oneplus 5T

Källa: Oneplus forum

Kommentarer
2 svar

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.