Oneplus 5T saknar stöd för 1080p i Netflix

Fel version av DRM-skydd innebär att Oneplus 5T inte kan spela upp Netflix-innehåll i 1080p, men en uppdatering som fixar problemet är på väg.

Oneplus 5T är på de flesta sätt en mycket imponerande telefon, och fick därför idel lovord i vårt test. God prestanda, bra kamera och stabil mjukvara som kontinuerligt förbättras med mjukvaruuppdateringar är några av egenskaperna som gör den så bra.

Men, även solen har sina fläckar och det har visat sig att Oneplus har valt att installera en annan version av DRM-mjukvaran Widevine DRM än den som används av de populära tjänsterna för strömmande video. Oneplus använder Widevine Level 3 medan tjänster som Netflix, HBO Nordic, Amazon Prime Video med flera använder Widevine Level 1.

Vad det innebär i praktiken är att telefonen inte har vad som krävs för att uppfylla kraven för att 1080p-video ska kunna strömmas till telefonen. Videoströmmen når då blott standardupplösningen 480p, vilket inte direkt ser knivskarpt ut på den sex tum stora Oneplus 5T-skärmen som skryter med upplösningen 2 160 x 1080 pixel.

Problemet uppmärksammades i en forumtråd i Oneplus egna forum, och företaget har sagt att en kommande uppdatering ska åtgärda problemet. Så om du har en rykande färsk Oneplus 5T och tycker att videokvaliteten ser något risig ut för strömmande video bör du alltså hålla utkik efter kommande systemuppdateringar.

Läs mer om Oneplus 5T

Test: Andreas testar Oneplus 5T

Källa: Oneplus forum

Kommentarer
2 svar

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.