Oneplus 5T saknar stöd för 1080p i Netflix

Fel version av DRM-skydd innebär att Oneplus 5T inte kan spela upp Netflix-innehåll i 1080p, men en uppdatering som fixar problemet är på väg.

Oneplus 5T är på de flesta sätt en mycket imponerande telefon, och fick därför idel lovord i vårt test. God prestanda, bra kamera och stabil mjukvara som kontinuerligt förbättras med mjukvaruuppdateringar är några av egenskaperna som gör den så bra.

Men, även solen har sina fläckar och det har visat sig att Oneplus har valt att installera en annan version av DRM-mjukvaran Widevine DRM än den som används av de populära tjänsterna för strömmande video. Oneplus använder Widevine Level 3 medan tjänster som Netflix, HBO Nordic, Amazon Prime Video med flera använder Widevine Level 1.

Vad det innebär i praktiken är att telefonen inte har vad som krävs för att uppfylla kraven för att 1080p-video ska kunna strömmas till telefonen. Videoströmmen når då blott standardupplösningen 480p, vilket inte direkt ser knivskarpt ut på den sex tum stora Oneplus 5T-skärmen som skryter med upplösningen 2 160 x 1080 pixel.

Problemet uppmärksammades i en forumtråd i Oneplus egna forum, och företaget har sagt att en kommande uppdatering ska åtgärda problemet. Så om du har en rykande färsk Oneplus 5T och tycker att videokvaliteten ser något risig ut för strömmande video bör du alltså hålla utkik efter kommande systemuppdateringar.

Läs mer om Oneplus 5T

Test: Andreas testar Oneplus 5T

Källa: Oneplus forum

Kommentarer
2 svar

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.