Oneplus 5T saknar stöd för 1080p i Netflix

Fel version av DRM-skydd innebär att Oneplus 5T inte kan spela upp Netflix-innehåll i 1080p, men en uppdatering som fixar problemet är på väg.

Oneplus 5T är på de flesta sätt en mycket imponerande telefon, och fick därför idel lovord i vårt test. God prestanda, bra kamera och stabil mjukvara som kontinuerligt förbättras med mjukvaruuppdateringar är några av egenskaperna som gör den så bra.

Men, även solen har sina fläckar och det har visat sig att Oneplus har valt att installera en annan version av DRM-mjukvaran Widevine DRM än den som används av de populära tjänsterna för strömmande video. Oneplus använder Widevine Level 3 medan tjänster som Netflix, HBO Nordic, Amazon Prime Video med flera använder Widevine Level 1.

Vad det innebär i praktiken är att telefonen inte har vad som krävs för att uppfylla kraven för att 1080p-video ska kunna strömmas till telefonen. Videoströmmen når då blott standardupplösningen 480p, vilket inte direkt ser knivskarpt ut på den sex tum stora Oneplus 5T-skärmen som skryter med upplösningen 2 160 x 1080 pixel.

Problemet uppmärksammades i en forumtråd i Oneplus egna forum, och företaget har sagt att en kommande uppdatering ska åtgärda problemet. Så om du har en rykande färsk Oneplus 5T och tycker att videokvaliteten ser något risig ut för strömmande video bör du alltså hålla utkik efter kommande systemuppdateringar.

Läs mer om Oneplus 5T

Test: Andreas testar Oneplus 5T

Källa: Oneplus forum

Kommentarer
2 svar

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.