Snart säljstart för Imac Pro

Som vi tidigare berättat har Apple smitt på en ny Pro-version av modellen Imac, och nu är det klart att den går att köpa redan den 14 december.

Tidigare uppgifter har angivit en säljstart under december månad, och mycket riktigt berättar Apple nu att den nya allt-i-ett modellen blir möjlig att beställa den 14 december. Imac Pro levereras i färgen rymdgrå, som vi är bekant med från Apples andra produkter. Även tillbehören Magic Mouse och Magic Keyboard levereras med den nya färgen.

Denna påkostade proffsmodell går att utrusta med Intels Xeon-processorer med upp till 18 kärnor och är möjlig att konfigurera med upp till 128 gigabyte primärminne. Grafiken sköter en dedikerad krets från det allra högsta segmentet som erbjuds av AMD, valbart mellan kretsarna Vega 56 och Vega 64 med 8 respektive 16 gigabyte grafikminne.

De väl tilltagna specifikationerna kompletteras med en 27 tums skärm med 5K-upplösning samt gott om portar för att ansluta fler skärmar och tillbehör. Det finns inget i den information som Apple släppt som bekräftar eller talar för de tidigare rykten som florerat om att datorn ska få Touch ID eller ett konstant påslaget Siri-läge.

Imac Pro kostar i grundutförande 56 995 kronor.

Kommentarer
37 svar

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.