Snart säljstart för Imac Pro

Som vi tidigare berättat har Apple smitt på en ny Pro-version av modellen Imac, och nu är det klart att den går att köpa redan den 14 december.

Tidigare uppgifter har angivit en säljstart under december månad, och mycket riktigt berättar Apple nu att den nya allt-i-ett modellen blir möjlig att beställa den 14 december. Imac Pro levereras i färgen rymdgrå, som vi är bekant med från Apples andra produkter. Även tillbehören Magic Mouse och Magic Keyboard levereras med den nya färgen.

Denna påkostade proffsmodell går att utrusta med Intels Xeon-processorer med upp till 18 kärnor och är möjlig att konfigurera med upp till 128 gigabyte primärminne. Grafiken sköter en dedikerad krets från det allra högsta segmentet som erbjuds av AMD, valbart mellan kretsarna Vega 56 och Vega 64 med 8 respektive 16 gigabyte grafikminne.

De väl tilltagna specifikationerna kompletteras med en 27 tums skärm med 5K-upplösning samt gott om portar för att ansluta fler skärmar och tillbehör. Det finns inget i den information som Apple släppt som bekräftar eller talar för de tidigare rykten som florerat om att datorn ska få Touch ID eller ett konstant påslaget Siri-läge.

Imac Pro kostar i grundutförande 56 995 kronor.

Kommentarer
37 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.