Snart säljstart för Imac Pro

Som vi tidigare berättat har Apple smitt på en ny Pro-version av modellen Imac, och nu är det klart att den går att köpa redan den 14 december.

Tidigare uppgifter har angivit en säljstart under december månad, och mycket riktigt berättar Apple nu att den nya allt-i-ett modellen blir möjlig att beställa den 14 december. Imac Pro levereras i färgen rymdgrå, som vi är bekant med från Apples andra produkter. Även tillbehören Magic Mouse och Magic Keyboard levereras med den nya färgen.

Denna påkostade proffsmodell går att utrusta med Intels Xeon-processorer med upp till 18 kärnor och är möjlig att konfigurera med upp till 128 gigabyte primärminne. Grafiken sköter en dedikerad krets från det allra högsta segmentet som erbjuds av AMD, valbart mellan kretsarna Vega 56 och Vega 64 med 8 respektive 16 gigabyte grafikminne.

De väl tilltagna specifikationerna kompletteras med en 27 tums skärm med 5K-upplösning samt gott om portar för att ansluta fler skärmar och tillbehör. Det finns inget i den information som Apple släppt som bekräftar eller talar för de tidigare rykten som florerat om att datorn ska få Touch ID eller ett konstant påslaget Siri-läge.

Imac Pro kostar i grundutförande 56 995 kronor.

Kommentarer
37 svar

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.