Rykte: Tidal kan läggas ner inom ett halvår

Konkurrensen kring de strömmande musiktjänsterna är hård. Förra året var ett dåligt år för Tidal och företaget beräknas nu ha pengar för att överleva ungefär ett halvår.

De är inte helt lätt att slå igenom i den strömmande musikbranschen. Jättar som Spotify och Apple Music håller branschen i ett järngrepp. En tjänst som jobbat hårt för att slå sig fram är Tidal. Det har dessvärre inte gått så bra för dem, förra året förlorade företaget runt 368 miljoner norska kronor, motsvarande 372 miljoner kronor, innan skatt enligt Dagens Næringsliv.

Detta gör att Tidal har kapital till att överleva i drygt ett halvår. Tidal själva har säger till Engadget att: "Ända sedan starten har vi fått dålig publicitet och det enda vi gjort varje år är att växa." Företaget säger även att de kommer nå ett nollresultat inom kort.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.