Vinn en Star Wars-utgåva av Oneplus 5T

Inför dagens premiär av Star Wars Episode VIII: The Last Jedi ger Oneplus dig chansen att vinna en specialutgåva av Oneplus 5T.

Den åttonde delen i den tveklöst största rymdoperan som existerar i populärkulturen har premiär idag, och för att fira detta har Oneplus tagit fram en specialutgåva av flaggskeppet Oneplus 5T som utsmyckats med Star Wars-tema.

Specialutgåvan utgörs dels av telefonen, där Star Wars-logotypen finns inpräntat på baksidan, och telefonens baksida utgörs av ett vitmetalliskt material. Det vita materialet ska faktiskt inte symbolisera stormtruppernas ikoniska uniformer utan något specifikt för den nya filmen, men vad det är låter vi vara osagt för er som ännu inte sett den. Utöver detta har även mjukvaran bestyckats med ett färgtema och bakgrundsbild från filmen.

Oneplus har skickat över två paket innehållandes dels telefonen och dels ett speciellt Kylo Ren-skal. Dessa två paket ska vi tävla ut här på 99 och hos systersajten FZ, och tävlingen går till så här:

  • Du måste vara medlem hos antingen 99 eller FZ

  • Svara på vårt quiz

  • Lämna en motivering till hur denna telefon kan förgylla din nörd-vardag

Tävlingen pågår nu och fram till klockan 16.00 den 14 december. Bidragen gås då igenom och en vinnare utses klockan 19.00 på kvällen.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.