Apple storsatsar på Face ID-teknik

Apple investerar omkring 3,3 miljarder svenska kronor i det företag som bland annat utvecklat tekniken bakom Face ID.

Företaget Finisar producerar sensorer som använder tekniken VCSEL (vertical-cavity surface-emitting lasers), de läser av djupskillnader på en yta med hjälp av laser. Denna teknologi ligger bland annat bakom Apples Face ID i Iphone X och hörlurarna Airpods förmågan att känna av närhet.

Som vi rapporterat tidigare har Apple beslutat att investera i inhemsk produktion och denna satsning ska ge 500 nya jobbtillfällen i Texas enligt pressmeddelandet från Apple. Pengarna ska investeras i forskning och utveckling samt ökad produktionsförmåga av tekniken. Den nya investeringen sägs göra avtryck på Finisars produktion redan under andra halvan av 2018.

Exakt vad som kan tänkas komma sig av den vidare forskningen och utvecklingen finns det ännu ingen information om, men det visar på ett stort och långsiktigt engagemang i teknologin från Apples sida.

Kommentarer
2 svar

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?

Motorola kämpar vidare med att sticka ut på marknaden, och P30 är deras senaste mobil i mellanklassen. Med färgschema från Huawei och allmän design från Apple vinner mobilen knappast pris i originalitet.

Vi ställde tio frågor om geografiska platser, adresser och distrikt med stor betydelse för teknik. Ni svarade så här.

Att hindra Google från att spåra din plats är inte det mest självklara, och kräver en del grävande i menyer och inställningar. 99-akuten rycker ut!

Flärptrenden för mobiltelefoner ser ut att hålla i sig även nästa säsong, och kinesiska Oppo presenterar nu den minsta flärpen någonsin på sin nya mobil F9.