Apple storsatsar på Face ID-teknik

Apple investerar omkring 3,3 miljarder svenska kronor i det företag som bland annat utvecklat tekniken bakom Face ID.

Företaget Finisar producerar sensorer som använder tekniken VCSEL (vertical-cavity surface-emitting lasers), de läser av djupskillnader på en yta med hjälp av laser. Denna teknologi ligger bland annat bakom Apples Face ID i Iphone X och hörlurarna Airpods förmågan att känna av närhet.

Som vi rapporterat tidigare har Apple beslutat att investera i inhemsk produktion och denna satsning ska ge 500 nya jobbtillfällen i Texas enligt pressmeddelandet från Apple. Pengarna ska investeras i forskning och utveckling samt ökad produktionsförmåga av tekniken. Den nya investeringen sägs göra avtryck på Finisars produktion redan under andra halvan av 2018.

Exakt vad som kan tänkas komma sig av den vidare forskningen och utvecklingen finns det ännu ingen information om, men det visar på ett stort och långsiktigt engagemang i teknologin från Apples sida.

Kommentarer
1 svar

Hur gick det i förra veckans quiz? Här kan du jämföra dig med de andra som gjorde testet.

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.

Nästa vecka kommer Sony visa upp sin nya Android-telefon på Mobile World Congress och i dag släppte de en kryptiskt video för telefonen.

Nyligen valde Google att plocka bort direktlänkar till bilder bland sökresultaten. En klart irriterande grej men något som nu går att fixa genom ett enkelt tillägg.

Ett speciellt indiskt tecken fick appar på IOS-enheter att krascha vilket gjorde livet surt för folk med trollande kompisar. Nu har Apple löst den irriterande buggen med nyligen släppta IOS 11.2.6.