Apple storsatsar på Face ID-teknik

Apple investerar omkring 3,3 miljarder svenska kronor i det företag som bland annat utvecklat tekniken bakom Face ID.

Företaget Finisar producerar sensorer som använder tekniken VCSEL (vertical-cavity surface-emitting lasers), de läser av djupskillnader på en yta med hjälp av laser. Denna teknologi ligger bland annat bakom Apples Face ID i Iphone X och hörlurarna Airpods förmågan att känna av närhet.

Som vi rapporterat tidigare har Apple beslutat att investera i inhemsk produktion och denna satsning ska ge 500 nya jobbtillfällen i Texas enligt pressmeddelandet från Apple. Pengarna ska investeras i forskning och utveckling samt ökad produktionsförmåga av tekniken. Den nya investeringen sägs göra avtryck på Finisars produktion redan under andra halvan av 2018.

Exakt vad som kan tänkas komma sig av den vidare forskningen och utvecklingen finns det ännu ingen information om, men det visar på ett stort och långsiktigt engagemang i teknologin från Apples sida.

Kommentarer
2 svar

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?