Apple storsatsar på Face ID-teknik

Apple investerar omkring 3,3 miljarder svenska kronor i det företag som bland annat utvecklat tekniken bakom Face ID.

Företaget Finisar producerar sensorer som använder tekniken VCSEL (vertical-cavity surface-emitting lasers), de läser av djupskillnader på en yta med hjälp av laser. Denna teknologi ligger bland annat bakom Apples Face ID i Iphone X och hörlurarna Airpods förmågan att känna av närhet.

Som vi rapporterat tidigare har Apple beslutat att investera i inhemsk produktion och denna satsning ska ge 500 nya jobbtillfällen i Texas enligt pressmeddelandet från Apple. Pengarna ska investeras i forskning och utveckling samt ökad produktionsförmåga av tekniken. Den nya investeringen sägs göra avtryck på Finisars produktion redan under andra halvan av 2018.

Exakt vad som kan tänkas komma sig av den vidare forskningen och utvecklingen finns det ännu ingen information om, men det visar på ett stort och långsiktigt engagemang i teknologin från Apples sida.

Kommentarer
2 svar

Blott förra veckan skrev vi om att datorspel i mobilen ska bli möjligt via appen Steam Link, men Apple stänger ner möjligheten innan den ens släppts.

Har du bra tips att dela med dig om vilken trådlös högtalare man bör välja, eller är du rentav nyfiken på detta själv? Tipsa eller läs för all del då i denna forumtråd!

Nu är både Ida och Jakob tillbaka från sina respektive föräldraledigheter vilket betyder att det är dags för mig att säga hejdå.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

Imorgon träder GDPR-lagen i kraft, och därför uppmärksammar vi tillfällen när datalagring inte har funkat så bra i veckans quiz. Vad kan du om teknikvärldens läckor? Lycka till!

WWDC är snart här och då får vi veta mer om Apples planer för nästa version av deras mobila operativssystem – IOS 12. Vad ligger högst upp på din önskelista? Är det samma som andra här på forumet? Gå in och snacka av dig om önskemål och tankar!