Netflix släpper en rapport över våra tittarvanor för 2017

Tidigare i veckan blev det en snackis att Netflix trollar sina användare på Twitter. Att företaget har stenkoll på vad vi tittar på kanske inte är någon överaskning, men de har nu sammanställt en rapport över tittarnas vanor för 2017.

Världen över spenderar prenumeranterna 140 miljoner timmar i veckan med serier och filmer från streamingtjänsten. För den som gärna roar sig med en jämförelse eller två motsvarar det närmare 16 000 år. Per dag. Eller i runda slängar 221 genomsnittliga livstider för en människa. Återigen, per dag.

Självklart har Netflix sammanställt en fin grafik över saken.

Det framgår också att den genomsnittliga tittaren ser ungefär 60 filmer per år, lite mer än en i veckan alltså. Det låter betydligt mer moderat än den användare som tittat på Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl inte mindre än 365 dagar i rad.

Känner du igen dig i dina tittarvanor?

Skriven av Eric Persson

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?

Motorola kämpar vidare med att sticka ut på marknaden, och P30 är deras senaste mobil i mellanklassen. Med färgschema från Huawei och allmän design från Apple vinner mobilen knappast pris i originalitet.

Vi ställde tio frågor om geografiska platser, adresser och distrikt med stor betydelse för teknik. Ni svarade så här.

Att hindra Google från att spåra din plats är inte det mest självklara, och kräver en del grävande i menyer och inställningar. 99-akuten rycker ut!

Flärptrenden för mobiltelefoner ser ut att hålla i sig även nästa säsong, och kinesiska Oppo presenterar nu den minsta flärpen någonsin på sin nya mobil F9.