Netflix släpper en rapport över våra tittarvanor för 2017

Tidigare i veckan blev det en snackis att Netflix trollar sina användare på Twitter. Att företaget har stenkoll på vad vi tittar på kanske inte är någon överaskning, men de har nu sammanställt en rapport över tittarnas vanor för 2017.

Världen över spenderar prenumeranterna 140 miljoner timmar i veckan med serier och filmer från streamingtjänsten. För den som gärna roar sig med en jämförelse eller två motsvarar det närmare 16 000 år. Per dag. Eller i runda slängar 221 genomsnittliga livstider för en människa. Återigen, per dag.

Självklart har Netflix sammanställt en fin grafik över saken.

Det framgår också att den genomsnittliga tittaren ser ungefär 60 filmer per år, lite mer än en i veckan alltså. Det låter betydligt mer moderat än den användare som tittat på Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl inte mindre än 365 dagar i rad.

Känner du igen dig i dina tittarvanor?

Skriven av Eric Persson

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?