Facebook ska rensa bland spamposter

Facebook ska bli bättre på att rensa bort spamliknande poster som uppmuntrar till interaktivitet i stil med "gilla bilden om du gillar katter" .

Folk och företag som använder Facebook hittar ständigt på nya sätt att engagera användare. Det har blivit allt vanligare med interaktionsbeten som fungerar lite på samma sätt som klickhetsrubriker. De spamliknande posterna kan bestå av uppmaningar som ”gilla den här posten om du är ett Harry Potter-fan” eller omröstningar baserat på Facebooks reaktionssymboler. Facebook har delat in de olika spamposterna i tre olika kategorier. Omröstningsbeten, reaktionsbeten och delningsbeten.

Från och med den här veckan kommer Facebook börja strypa och ta bort denna typ av poster i flödet. Genom maskininlärning ska företaget hålla koll på spaminläggen. Facebook-sidor som frekvent använder denna typ av beten kommer också plockas bort från folks flöden. Med detta hoppas Facebook på en högre kvalitet och större autenticitet i inläggen. De skriver vidare:

Vi vill reducera spridningen av innehåll som är spammigt, sensationellt och missvisande för att istället ge mer plats åt meningsfulla och autentiska konversationer på Facebook.

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.

Hur gick det i förra veckans quiz? Här kan du jämföra dig med de andra som gjorde testet.

Nästa vecka kommer Sony visa upp sin nya Android-telefon på Mobile World Congress och i dag släppte de en kryptiskt video för telefonen.