Facebook ska rensa bland spamposter

Facebook ska bli bättre på att rensa bort spamliknande poster som uppmuntrar till interaktivitet i stil med "gilla bilden om du gillar katter" .

Folk och företag som använder Facebook hittar ständigt på nya sätt att engagera användare. Det har blivit allt vanligare med interaktionsbeten som fungerar lite på samma sätt som klickhetsrubriker. De spamliknande posterna kan bestå av uppmaningar som ”gilla den här posten om du är ett Harry Potter-fan” eller omröstningar baserat på Facebooks reaktionssymboler. Facebook har delat in de olika spamposterna i tre olika kategorier. Omröstningsbeten, reaktionsbeten och delningsbeten.

Från och med den här veckan kommer Facebook börja strypa och ta bort denna typ av poster i flödet. Genom maskininlärning ska företaget hålla koll på spaminläggen. Facebook-sidor som frekvent använder denna typ av beten kommer också plockas bort från folks flöden. Med detta hoppas Facebook på en högre kvalitet och större autenticitet i inläggen. De skriver vidare:

Vi vill reducera spridningen av innehåll som är spammigt, sensationellt och missvisande för att istället ge mer plats åt meningsfulla och autentiska konversationer på Facebook.

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?