Facebook ska rensa bland spamposter

Facebook ska bli bättre på att rensa bort spamliknande poster som uppmuntrar till interaktivitet i stil med "gilla bilden om du gillar katter" .

Folk och företag som använder Facebook hittar ständigt på nya sätt att engagera användare. Det har blivit allt vanligare med interaktionsbeten som fungerar lite på samma sätt som klickhetsrubriker. De spamliknande posterna kan bestå av uppmaningar som ”gilla den här posten om du är ett Harry Potter-fan” eller omröstningar baserat på Facebooks reaktionssymboler. Facebook har delat in de olika spamposterna i tre olika kategorier. Omröstningsbeten, reaktionsbeten och delningsbeten.

Från och med den här veckan kommer Facebook börja strypa och ta bort denna typ av poster i flödet. Genom maskininlärning ska företaget hålla koll på spaminläggen. Facebook-sidor som frekvent använder denna typ av beten kommer också plockas bort från folks flöden. Med detta hoppas Facebook på en högre kvalitet och större autenticitet i inläggen. De skriver vidare:

Vi vill reducera spridningen av innehåll som är spammigt, sensationellt och missvisande för att istället ge mer plats åt meningsfulla och autentiska konversationer på Facebook.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?

Motorola kämpar vidare med att sticka ut på marknaden, och P30 är deras senaste mobil i mellanklassen. Med färgschema från Huawei och allmän design från Apple vinner mobilen knappast pris i originalitet.

Vi ställde tio frågor om geografiska platser, adresser och distrikt med stor betydelse för teknik. Ni svarade så här.

Att hindra Google från att spåra din plats är inte det mest självklara, och kräver en del grävande i menyer och inställningar. 99-akuten rycker ut!

Flärptrenden för mobiltelefoner ser ut att hålla i sig även nästa säsong, och kinesiska Oppo presenterar nu den minsta flärpen någonsin på sin nya mobil F9.