Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lösenordet 123456 är vanligast på internet

Trots många år av uppmaningar verkar det som att många på internet väljer bekvämlighet över säkerhet.

I takt med att internetuppkoppling och diverse internetbaserade tjänster växte till att bli en naturlig del av allas vår vardag har rekommendationer om att skapa starka lösenord också blivit allt vanligare. Många tjänster och mjukvaror varnar till och med när du skrivit in ett allt för enkelt lösenord.

Det är därför lätt att tro att vårt säkerhetstänk måtte har blivit bättre med tiden, men om vi tittar på en nyligen presenterad undersökning av internetanvändare ser det inte ut att ha hänt särskilt mycket. Det amerikanska företaget Splashdata säljer appar och tjänster relaterade till säkerhet, och varje år presenterar de en rapport som ska uppmana folk till bättre säkerhetstänkande.

I den senaste rapporten visas det att lösenordet 123456 är överlägset mest vanligt bland internetanvändare. På plats nummer två hittar vi lösenordet som under flera år tagit förstaplatsen, nämligen password. Trots att vi lever i en era där webbaserade bedrägerier, identitetsstöld och andra rackartyg blir allt mer vanliga verkar en stor del av webbanvändare välja bekvämlighet före sinnesro.

Hur vanligt detta är på den svenska marknaden har vi ingen insikt i, men för allas vårt bästa hoppas vi att så inte är fallet. Om du, likt president Skroob från Det våras för rymden, känner igen dig i detta lösenord rekommenderar vi starkt att du anammar ett mer obekvämt sådant. Om du verkligen inte vill lägga massa komplicerade lösenord på minnet kan du alltid anamma lösenordshanterare som Lastpass eller 1Password.

Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.