quizresultat

Resultat: Vad vet du om 90-talets jular?

Hur gick det i förra veckans quiz? Jämför dig med andras resultat!

99-redaktionen firar julens intåg på flera olika sätt, bland annat genom att jula till våra torsdagsquiz. Vi startade vår tidsresa på 80-talet, jobbade oss vidare till 90-talet förra veckan. Här är resultatet:

Totalt genomförde 309 stycken förra veckans quiz. Såhär fördelade sig resultatet:

Veckans klurigaste fråga: Nokia släppte 1998 den här mobilen som kunde byta front, spela Snake och ringa. Vad hette den?
Det rätta svaret är 5110.

Nokia släppte 1998 den här mobilen som kunde byta front, spela Snake och ringa. Vad hette den?

Den allra lättaste frågan som flest svarat rätt på är: Från Japan kom ett digitalt "husdjur" som hade sin storhetstid under slutet av 90-talet. Vad kallades Aki Maitas och Yokoi Akihiros uppfinning?
Rätt svar är Tamagotchi.

Från Japan kom ett digitalt "husdjur" som hade sin storhetstid under slutet av 90-talet. Vad kallades Aki Maitas och Yokoi Akihiros uppfinning?

Gjorde du inte förra veckans quiz? Gör det här vettja!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.