quizresultat

Resultat: Vad vet du om 90-talets jular?

Hur gick det i förra veckans quiz? Jämför dig med andras resultat!

99-redaktionen firar julens intåg på flera olika sätt, bland annat genom att jula till våra torsdagsquiz. Vi startade vår tidsresa på 80-talet, jobbade oss vidare till 90-talet förra veckan. Här är resultatet:

Totalt genomförde 309 stycken förra veckans quiz. Såhär fördelade sig resultatet:

Veckans klurigaste fråga: Nokia släppte 1998 den här mobilen som kunde byta front, spela Snake och ringa. Vad hette den?
Det rätta svaret är 5110.

Nokia släppte 1998 den här mobilen som kunde byta front, spela Snake och ringa. Vad hette den?

Den allra lättaste frågan som flest svarat rätt på är: Från Japan kom ett digitalt "husdjur" som hade sin storhetstid under slutet av 90-talet. Vad kallades Aki Maitas och Yokoi Akihiros uppfinning?
Rätt svar är Tamagotchi.

Från Japan kom ett digitalt "husdjur" som hade sin storhetstid under slutet av 90-talet. Vad kallades Aki Maitas och Yokoi Akihiros uppfinning?

Gjorde du inte förra veckans quiz? Gör det här vettja!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!