Rykte: IOS och Mac OS får ett delat app-bibliotek

En källa uppger att Apple har för avsikt att göra det möjligt för utvecklare att utforma appar till IOS och Mac OS på samma gång.

Bloomberg rapporterar att Apple kommer att öppna upp för Ipad- och Iphone-appar på Mac OS. Historiskt sett har App Store på IOS bjudit på enorma mängder appar av olika slag, medan det funnits ett betydligt mindre utbud av appar på Mac OS, operativsystemet som används på Apples Mac-datorer.

I dagsläget är IOS och Mac OS skilda miljöer och appar programmeras separat för de olika operativsystemen och enheterna. Det har resulterat i att utbudet av appar kan se väldigt olika ut, beroende på vilken plattform en använder. Enligt ett rykte arbetar företaget nu för att göra det möjligt för utvecklare att utforma appar till båda operativsystemen på samma gång. Apple är inte det första företaget som går i dessa tankegångar, även Google har tidigare gjort det möjligt att köra Android-appar på Chromebook-datorer.

Källan uppger till Bloomberg att utvecklare kommer kunna utforma appar enligt den nya principen redan i början av nästa år. Huruvida det innebär att Apple i framtiden kommer att ha en affär för både IOS och Mac OS eller är inget som framgår. Dessutom frågan väcks också om hela utbudet av bärbara appar appar kommer att bli tillgängligt på Mac OS.

Vilken IOS-app skulle du helst vilja se på Mac OS?

Kommentarer
2 svar

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.