Rykte: IOS och Mac OS får ett delat app-bibliotek

En källa uppger att Apple har för avsikt att göra det möjligt för utvecklare att utforma appar till IOS och Mac OS på samma gång.

Bloomberg rapporterar att Apple kommer att öppna upp för Ipad- och Iphone-appar på Mac OS. Historiskt sett har App Store på IOS bjudit på enorma mängder appar av olika slag, medan det funnits ett betydligt mindre utbud av appar på Mac OS, operativsystemet som används på Apples Mac-datorer.

I dagsläget är IOS och Mac OS skilda miljöer och appar programmeras separat för de olika operativsystemen och enheterna. Det har resulterat i att utbudet av appar kan se väldigt olika ut, beroende på vilken plattform en använder. Enligt ett rykte arbetar företaget nu för att göra det möjligt för utvecklare att utforma appar till båda operativsystemen på samma gång. Apple är inte det första företaget som går i dessa tankegångar, även Google har tidigare gjort det möjligt att köra Android-appar på Chromebook-datorer.

Källan uppger till Bloomberg att utvecklare kommer kunna utforma appar enligt den nya principen redan i början av nästa år. Huruvida det innebär att Apple i framtiden kommer att ha en affär för både IOS och Mac OS eller är inget som framgår. Dessutom frågan väcks också om hela utbudet av bärbara appar appar kommer att bli tillgängligt på Mac OS.

Vilken IOS-app skulle du helst vilja se på Mac OS?

Kommentarer
2 svar

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.