Rykte: IOS och Mac OS får ett delat app-bibliotek

En källa uppger att Apple har för avsikt att göra det möjligt för utvecklare att utforma appar till IOS och Mac OS på samma gång.

Bloomberg rapporterar att Apple kommer att öppna upp för Ipad- och Iphone-appar på Mac OS. Historiskt sett har App Store på IOS bjudit på enorma mängder appar av olika slag, medan det funnits ett betydligt mindre utbud av appar på Mac OS, operativsystemet som används på Apples Mac-datorer.

I dagsläget är IOS och Mac OS skilda miljöer och appar programmeras separat för de olika operativsystemen och enheterna. Det har resulterat i att utbudet av appar kan se väldigt olika ut, beroende på vilken plattform en använder. Enligt ett rykte arbetar företaget nu för att göra det möjligt för utvecklare att utforma appar till båda operativsystemen på samma gång. Apple är inte det första företaget som går i dessa tankegångar, även Google har tidigare gjort det möjligt att köra Android-appar på Chromebook-datorer.

Källan uppger till Bloomberg att utvecklare kommer kunna utforma appar enligt den nya principen redan i början av nästa år. Huruvida det innebär att Apple i framtiden kommer att ha en affär för både IOS och Mac OS eller är inget som framgår. Dessutom frågan väcks också om hela utbudet av bärbara appar appar kommer att bli tillgängligt på Mac OS.

Vilken IOS-app skulle du helst vilja se på Mac OS?

Kommentarer
2 svar

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.