Rykte: IOS och Mac OS får ett delat app-bibliotek

En källa uppger att Apple har för avsikt att göra det möjligt för utvecklare att utforma appar till IOS och Mac OS på samma gång.

Bloomberg rapporterar att Apple kommer att öppna upp för Ipad- och Iphone-appar på Mac OS. Historiskt sett har App Store på IOS bjudit på enorma mängder appar av olika slag, medan det funnits ett betydligt mindre utbud av appar på Mac OS, operativsystemet som används på Apples Mac-datorer.

I dagsläget är IOS och Mac OS skilda miljöer och appar programmeras separat för de olika operativsystemen och enheterna. Det har resulterat i att utbudet av appar kan se väldigt olika ut, beroende på vilken plattform en använder. Enligt ett rykte arbetar företaget nu för att göra det möjligt för utvecklare att utforma appar till båda operativsystemen på samma gång. Apple är inte det första företaget som går i dessa tankegångar, även Google har tidigare gjort det möjligt att köra Android-appar på Chromebook-datorer.

Källan uppger till Bloomberg att utvecklare kommer kunna utforma appar enligt den nya principen redan i början av nästa år. Huruvida det innebär att Apple i framtiden kommer att ha en affär för både IOS och Mac OS eller är inget som framgår. Dessutom frågan väcks också om hela utbudet av bärbara appar appar kommer att bli tillgängligt på Mac OS.

Vilken IOS-app skulle du helst vilja se på Mac OS?

Kommentarer
2 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.