Snooza dina vänner på Facebook

Facebook introducerar en snooze-knapp för den som vill städa upp i sitt flöde utan att avfölja eller gallra i vänlistan.

Tidigare i veckan berättade vi om hur Facebook ska hjälpa oss städa upp i flödet på plattformen. Nu presenterar företaget en funktion för att ytterligare hjälpa oss kurera fram vad som dyker upp i det ofta välfyllda flödet.

Plattformen släpper nu funktionen att snooza olika personer eller sidor i ditt flöde i 30 dagar. Funktionen nås genom den meny med alternativ som kan nås via de tre punkterna i övre högra hörnet på varje inlägg. Om du klickar i affekt går det givetvis att ångra en snooze också, antingen på en gång eller senare via inställningarna.

Funktionen lanseras rullande under kommande veckan och är tillgänglig på alla plattformar.

Skriven av Eric Persson

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?

Motorola kämpar vidare med att sticka ut på marknaden, och P30 är deras senaste mobil i mellanklassen. Med färgschema från Huawei och allmän design från Apple vinner mobilen knappast pris i originalitet.

Vi ställde tio frågor om geografiska platser, adresser och distrikt med stor betydelse för teknik. Ni svarade så här.

Att hindra Google från att spåra din plats är inte det mest självklara, och kräver en del grävande i menyer och inställningar. 99-akuten rycker ut!

Flärptrenden för mobiltelefoner ser ut att hålla i sig även nästa säsong, och kinesiska Oppo presenterar nu den minsta flärpen någonsin på sin nya mobil F9.