poddradio

Avsnitt #210: Tillbakablick 2017: nyheterna och prylarna

Den här veckan står Ida, Amanda och Andreas åter vid mikrofonerna, men det här är inget vanligt avsnitt. Det har blivit dags att börja summera året som varit.

2017 lider mot sitt slut, snart firar många av oss jul på ett eller annat sätt. Redaktionen har samlats i studion för att spela in den första delen av vår årskrönika. Vi blickar tillbaka på nyhets- och prylåret 2017.

Bakom mikrofonerna står Ida Blix, Amanda Reventlid och Andreas Eklöv. Nyheterna, mässorna och prylarna avhandlas och dessutom blir det ett helt gäng topplistor från olika delar av det som är 99. Mest lästa artiklar, flitigast forummedlemmar och lite annat smått och gott som vi också bjuder på här i textform.

Mest lästa artiklarna

  1. Spotify summerar ditt musikår

  2. Test: Microsoft Surface Book

  3. En månad med Ipad Pro

Trådarna som väckte mest diskussion

  1. Iphone X - Förhandsbokning 27/10

  2. Apple Pay kommer äntligen till Sverige!

  3. iPhone X - Allt om

Artikeln gud glömde (minst läsa och kommenterade)

  1. Det blir lättare att följa trådar på Twitter

Rättelse: Vi råkar visst peka ut frilans-Eric som skribent till den här i avsnittet. Det är fel, Amanda plitade ihop den här artikeln.

Guiden som flest läst

  1. Guide: Bästa abonnemangen för EU-resan

Krönikan som väckte mest känslor

  1. Krönika: Vad hände med eventet, Apple?

Jakob försöker tolka Apple, och frågar sig vad som hände med det förväntade mars-eventet. Kommer det i april, eller blir det inget? Och var är Ipad Pro?

Flitigast i 99-familjen

Här är de tre flitigaste medlemmarna sett till antalet kommentarer och som jämförelse syns redaktionens kommentarer.

PaO

853

keptang

831

Jesper Ohlsson

829

...

...

Ida Blix

353

ekloev

335

jakobnilsson

275

amandareventlid

203

Mest nedladdade poddavsnitten

#184 – WWDC-special, det mest nedladdade i år och sedan poddens början.
Apples utvecklarkonferens WWDC inleddes i måndags med den traditionsenliga keynoten. Amanda, Andreas och Jakob pratar om de många nyheterna.

#166 – Samarbeta aldrig med terrorister
Redaktionen spånar kring plattans framtid, vad Apple tjänat asmycket pengar på, molntjänster och vad en gör om cyberbrottslingar hindrar en från att komma in i sitt hotellrum.

#165 – Trendkänsliga trion
Vi följer upp på Jakobs andra omgång med Airpods, diskuterar Apples nya betaversioner och rankar det coolaste retroformatet.

God Jul i stugan!

Avsnitt: Tillbakablick 2017: nyheterna och prylarna

Längd 01:13:21, filstorlek 50,45 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Kommentarer
7 svar

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.