rykte

Rykte: Kommande Iphone-modeller får batterislukande Truedepth-kamera

Kommande generationer av Iphone kommer att förses med en mer avancerad Truedepth-kamera som kräver ett kraftfullare batteri än vad modellerna tidigare haft.

Apple-kännaren och analytikern Ming-Chi Kuo på analysföretaget KGI Securities menar att Apple i framtiden kommer att förse samtliga modeller i Iphone-familjen med en förfinad och mer engergikrävande Truedepth-kamera. Kuo skriver:

"Vi tror att adoptionen av Truedepth-kameran under 2017–18 kommer öka efterfrågan på batterier med högre kapacitet än tidigare. Från och med 2019 tror vi att Iphone kommer få mer utvecklade 3D-sensorer och AR-funktioner som kommer att dra betydligt mer batteri, vilket kommer förstärka behovet av batterier med högre batterikapacitet. Vi tror att Apple har tekniken för att ta fram dessa batterier."

Ming-Chi Kuo tror att Apple kommer jobba vidare på att höja batterikapaciteten under 2019 och 2020, vilket kommer leda till ett längre batteriliv i kommande produkter. Kuo tror dock inte att Face-ID kommer att förändras nämnvärt under nästa år.

I rapporten framgår även att Kuo tror att nästa generations Iphone X kommer få ett L-format batteri istället för ett tvåcellsbatteri, och tror att detta kommer öka batterikapaciteten med 10 procent.

Källa: Macrumors

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.