rykte

Rykte: Kommande Iphone-modeller får batterislukande Truedepth-kamera

Kommande generationer av Iphone kommer att förses med en mer avancerad Truedepth-kamera som kräver ett kraftfullare batteri än vad modellerna tidigare haft.

Apple-kännaren och analytikern Ming-Chi Kuo på analysföretaget KGI Securities menar att Apple i framtiden kommer att förse samtliga modeller i Iphone-familjen med en förfinad och mer engergikrävande Truedepth-kamera. Kuo skriver:

"Vi tror att adoptionen av Truedepth-kameran under 2017–18 kommer öka efterfrågan på batterier med högre kapacitet än tidigare. Från och med 2019 tror vi att Iphone kommer få mer utvecklade 3D-sensorer och AR-funktioner som kommer att dra betydligt mer batteri, vilket kommer förstärka behovet av batterier med högre batterikapacitet. Vi tror att Apple har tekniken för att ta fram dessa batterier."

Ming-Chi Kuo tror att Apple kommer jobba vidare på att höja batterikapaciteten under 2019 och 2020, vilket kommer leda till ett längre batteriliv i kommande produkter. Kuo tror dock inte att Face-ID kommer att förändras nämnvärt under nästa år.

I rapporten framgår även att Kuo tror att nästa generations Iphone X kommer få ett L-format batteri istället för ett tvåcellsbatteri, och tror att detta kommer öka batterikapaciteten med 10 procent.

Källa: Macrumors

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.