God jul

Elda digitalt för julfridens skull

Digitala brasor fortsätter att vara ett populärt alternativ för julmys. I år erbjuder även SVT Play ett alternativ, men för den som vill använda Apple TV vet 99 vilka appar som gäller. Har du någon favorit?

Juletid innebär mys och mys innebär en sprakande eld som sprider glädje och ljus under högtiden. Många av oss saknar tyvärr både öppen spis och braskamin, men då är det ju tur att tekniken erbjuder lämpliga alternativ.

Julen 2015 var fjärde generationens Apple TV en ny produkt, och 99:s jultomte Jakob Nilsson tog på sig ansvaret att prova samtliga brasappar i den svarta lilla lådans App Store. Många appar var medelmåttiga, ett fåtal fantastiska och några stycken riktigt Grinchen-artade i sin oanvändbarhet och provocerande estetik.

Julen 2016 följdes arbetet upp med en titt på de appar som tillkommit under året, och även den strömmande videotjänsten Netflix hade hunnit lansera några videor med brasa.

I detta rika urval går det säkerligen att hitta en lämplig brasa för julhögtiden. Annars är det tydligt att digitala brasor blivit riktigt folkligt 2018; för även Public Service-kanalen SVT Play erbjuder nu en brasa. Den som ändå betalat TV-licensen kan förmodligen finna detta bidrag till sortimentet adekvat, och brasan erbjuds med inte mindre än fem olika typer av musik. SVT Play ska ha poäng för att de inte snålar på musiken; låtarna håller överlag hög kvalitet oavsett om det är country eller svenska klassiska jullåtar. Bäst är ändå att välja alternativet utan musik, med bara vedsprak.

Har du någon favoritbrasa i år? Berätta om hur du säkrar detta vitala moment i julfirandet, och tipsa varandra!

Mer värmande läsning:

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
9 svar

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.