God jul

Elda digitalt för julfridens skull

Digitala brasor fortsätter att vara ett populärt alternativ för julmys. I år erbjuder även SVT Play ett alternativ, men för den som vill använda Apple TV vet 99 vilka appar som gäller. Har du någon favorit?

Juletid innebär mys och mys innebär en sprakande eld som sprider glädje och ljus under högtiden. Många av oss saknar tyvärr både öppen spis och braskamin, men då är det ju tur att tekniken erbjuder lämpliga alternativ.

Julen 2015 var fjärde generationens Apple TV en ny produkt, och 99:s jultomte Jakob Nilsson tog på sig ansvaret att prova samtliga brasappar i den svarta lilla lådans App Store. Många appar var medelmåttiga, ett fåtal fantastiska och några stycken riktigt Grinchen-artade i sin oanvändbarhet och provocerande estetik.

Julen 2016 följdes arbetet upp med en titt på de appar som tillkommit under året, och även den strömmande videotjänsten Netflix hade hunnit lansera några videor med brasa.

I detta rika urval går det säkerligen att hitta en lämplig brasa för julhögtiden. Annars är det tydligt att digitala brasor blivit riktigt folkligt 2018; för även Public Service-kanalen SVT Play erbjuder nu en brasa. Den som ändå betalat TV-licensen kan förmodligen finna detta bidrag till sortimentet adekvat, och brasan erbjuds med inte mindre än fem olika typer av musik. SVT Play ska ha poäng för att de inte snålar på musiken; låtarna håller överlag hög kvalitet oavsett om det är country eller svenska klassiska jullåtar. Bäst är ändå att välja alternativet utan musik, med bara vedsprak.

Har du någon favoritbrasa i år? Berätta om hur du säkrar detta vitala moment i julfirandet, och tipsa varandra!

Mer värmande läsning:

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
9 svar

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.