God jul

Elda digitalt för julfridens skull

Digitala brasor fortsätter att vara ett populärt alternativ för julmys. I år erbjuder även SVT Play ett alternativ, men för den som vill använda Apple TV vet 99 vilka appar som gäller. Har du någon favorit?

Juletid innebär mys och mys innebär en sprakande eld som sprider glädje och ljus under högtiden. Många av oss saknar tyvärr både öppen spis och braskamin, men då är det ju tur att tekniken erbjuder lämpliga alternativ.

Julen 2015 var fjärde generationens Apple TV en ny produkt, och 99:s jultomte Jakob Nilsson tog på sig ansvaret att prova samtliga brasappar i den svarta lilla lådans App Store. Många appar var medelmåttiga, ett fåtal fantastiska och några stycken riktigt Grinchen-artade i sin oanvändbarhet och provocerande estetik.

Julen 2016 följdes arbetet upp med en titt på de appar som tillkommit under året, och även den strömmande videotjänsten Netflix hade hunnit lansera några videor med brasa.

I detta rika urval går det säkerligen att hitta en lämplig brasa för julhögtiden. Annars är det tydligt att digitala brasor blivit riktigt folkligt 2018; för även Public Service-kanalen SVT Play erbjuder nu en brasa. Den som ändå betalat TV-licensen kan förmodligen finna detta bidrag till sortimentet adekvat, och brasan erbjuds med inte mindre än fem olika typer av musik. SVT Play ska ha poäng för att de inte snålar på musiken; låtarna håller överlag hög kvalitet oavsett om det är country eller svenska klassiska jullåtar. Bäst är ändå att välja alternativet utan musik, med bara vedsprak.

Har du någon favoritbrasa i år? Berätta om hur du säkrar detta vitala moment i julfirandet, och tipsa varandra!

Mer värmande läsning:

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
9 svar

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!