Whatsapp slopar stöd för gamla operativsystem

Chattklienten Whatsapp slopar stödet för Blackberry OS och Windows Phone 8.0 från och med 31 december.

Det är flera dagar kvar till tjugondedag Knut men vissa företag har börjat sin julrensning redan nu. Däribland den Facebook-ägda chattappen Whatsapp som till årsskiftet kommer att slopa stödet för några impopulära operativsystem.

Operativsystemsversioner som redan nu saknar stöd:

  • Android 2.3.3 eller äldre

  • Windows Phone 7

  • IOS 6 eller äldre

  • Nokia Symbian S60

Utöver dessa finns det vissa operativsystem som inte kommer att stödjas efter 31 december. Bland annat Blackberry OS, vilket inkluderar Blackberry 10, och Windows Phone 8 eller äldre.

Kommentarer
2 svar

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?