quizresultat

Resultat: Vad vet du om 00-talets jular?

Hur gick det i förra veckans quiz? Jämför dig med andras resultat!

99-redaktionen firar julens intåg på flera olika sätt, bland annat genom att jula till våra torsdagsquiz. Vi startade vår tidsresa på 80-talet, jobbade oss vidare till 90-talet och förra veckan var det dags för 00-talet. Här är resultatet:

Totalt genomförde 285 stycken förra veckans quiz. Så här fördelade sig resultatet:

Veckans klurigaste fråga: 2000-talet inledde starkt med Sonys Playstation 2. Hur många enheter såldes per sekund under de första timmarna efter lanseringen?
Det rätta svaret är i genomsnitt 7 enheter per sekund.

2000-talet inledde starkt med Sonys Playstation 2. Hur många enheter såldes per sekund under de första timmarna efter lanseringen?

Den allra lättaste frågan som flest svarat rätt på är: Apple introducerade Ipod redan 2001. Vilken typ av lagring används i Ipod Shuffle, Touch och Nano?
Rätt svar är flashminne.

Apple introducerade Ipod redan 2001. Vilken typ av lagring används i Ipod Shuffle, Touch och Nano?

Gjorde du inte förra veckans quiz? Gör det här vetja!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.