LG presenterar högtalare med Google Assistant

Inför CES passar LG på att presentera några av produkterna som ska visas upp där, bland annat smarta högtalaren Thinq.

Det är nu mindre än två veckor till dess att CES-mässan i Las Vegas går av stapeln för 2018 års räkning. Inför mässan tenderar företag att presentera produkter i förväg så att besökarna vet vad de ska planera in i schemat, och för LG:s del innefattar detta en par nyheter gällande högtalare.

Det mest intressanta ur 99:s perspektiv blir de smarta högtalarna LG Thinq där en av de stora paradnumren är att de utrustats med röststyrning via Google Assistant. Utöver att kontrollera vad som spelas upp i högtalarna ska Google Assistant integreras med LG:s övriga utbud av produkter för hemmet, där företaget själva lyfter fram möjligheten att aktivera hemmets luftfuktare genom att prata med Thinq-högtalaren. Utöver detta har högtalarna justerats av ljudföretaget Meridian Audio, vilket ska ge bättre ljudbild.

En annan ljudrelaterad nyhet är de portabla högtalarna i PK-serien. Även dessa har fått ljudbilden justerad av Meridian Audio och du ska kunna ansluta till dessa via den Bluetooth-tekniken Aptx HD som möjliggör trådlös överföring av 42-bitars ljudströmmar.

99:s Ida Blix kommer finnas på plats i Las Vegas i januari, där hon sannolikt får botanisera en hel del bland en rad olika smarta prylar.

För dig som är sugen på att bli amatörpilot, men inte vill ge dig in på drönarmarknaden finns snart pappersflygplanet Powerup Dart som alternativ.

I den här tråden samlas de som redan lagt vantarna på en Homepod. In och läs om du är riktigt sugen på att skaffa en. Och har du redan köpt en vill vi läsa om dina intryck!

Andreas vilar upp sig hemma, Amandas halsont ställer till det – men podd blir det ändå. Som nästan varje vecka.

Den här killen styr det viktigaste i hemmet med sin Ocarina. Hemautomation gjord Zelda-style.

Det är bara att bita ihop och betala säger Tullverket.

Röstassistenten Google Assistant har ett hektiskt år framför sig. Enligt en bild från en Google-presentation kommer assistenten under 2018 att lanseras i flera nya länder och lära sig nya språk.