LG presenterar högtalare med Google Assistant

Inför CES passar LG på att presentera några av produkterna som ska visas upp där, bland annat smarta högtalaren Thinq.

Det är nu mindre än två veckor till dess att CES-mässan i Las Vegas går av stapeln för 2018 års räkning. Inför mässan tenderar företag att presentera produkter i förväg så att besökarna vet vad de ska planera in i schemat, och för LG:s del innefattar detta en par nyheter gällande högtalare.

Det mest intressanta ur 99:s perspektiv blir de smarta högtalarna LG Thinq där en av de stora paradnumren är att de utrustats med röststyrning via Google Assistant. Utöver att kontrollera vad som spelas upp i högtalarna ska Google Assistant integreras med LG:s övriga utbud av produkter för hemmet, där företaget själva lyfter fram möjligheten att aktivera hemmets luftfuktare genom att prata med Thinq-högtalaren. Utöver detta har högtalarna justerats av ljudföretaget Meridian Audio, vilket ska ge bättre ljudbild.

En annan ljudrelaterad nyhet är de portabla högtalarna i PK-serien. Även dessa har fått ljudbilden justerad av Meridian Audio och du ska kunna ansluta till dessa via den Bluetooth-tekniken Aptx HD som möjliggör trådlös överföring av 42-bitars ljudströmmar.

99:s Ida Blix kommer finnas på plats i Las Vegas i januari, där hon sannolikt får botanisera en hel del bland en rad olika smarta prylar.

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.