LG presenterar högtalare med Google Assistant

Inför CES passar LG på att presentera några av produkterna som ska visas upp där, bland annat smarta högtalaren Thinq.

Det är nu mindre än två veckor till dess att CES-mässan i Las Vegas går av stapeln för 2018 års räkning. Inför mässan tenderar företag att presentera produkter i förväg så att besökarna vet vad de ska planera in i schemat, och för LG:s del innefattar detta en par nyheter gällande högtalare.

Det mest intressanta ur 99:s perspektiv blir de smarta högtalarna LG Thinq där en av de stora paradnumren är att de utrustats med röststyrning via Google Assistant. Utöver att kontrollera vad som spelas upp i högtalarna ska Google Assistant integreras med LG:s övriga utbud av produkter för hemmet, där företaget själva lyfter fram möjligheten att aktivera hemmets luftfuktare genom att prata med Thinq-högtalaren. Utöver detta har högtalarna justerats av ljudföretaget Meridian Audio, vilket ska ge bättre ljudbild.

En annan ljudrelaterad nyhet är de portabla högtalarna i PK-serien. Även dessa har fått ljudbilden justerad av Meridian Audio och du ska kunna ansluta till dessa via den Bluetooth-tekniken Aptx HD som möjliggör trådlös överföring av 42-bitars ljudströmmar.

99:s Ida Blix kommer finnas på plats i Las Vegas i januari, där hon sannolikt får botanisera en hel del bland en rad olika smarta prylar.

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.