LG presenterar högtalare med Google Assistant

Inför CES passar LG på att presentera några av produkterna som ska visas upp där, bland annat smarta högtalaren Thinq.

Det är nu mindre än två veckor till dess att CES-mässan i Las Vegas går av stapeln för 2018 års räkning. Inför mässan tenderar företag att presentera produkter i förväg så att besökarna vet vad de ska planera in i schemat, och för LG:s del innefattar detta en par nyheter gällande högtalare.

Det mest intressanta ur 99:s perspektiv blir de smarta högtalarna LG Thinq där en av de stora paradnumren är att de utrustats med röststyrning via Google Assistant. Utöver att kontrollera vad som spelas upp i högtalarna ska Google Assistant integreras med LG:s övriga utbud av produkter för hemmet, där företaget själva lyfter fram möjligheten att aktivera hemmets luftfuktare genom att prata med Thinq-högtalaren. Utöver detta har högtalarna justerats av ljudföretaget Meridian Audio, vilket ska ge bättre ljudbild.

En annan ljudrelaterad nyhet är de portabla högtalarna i PK-serien. Även dessa har fått ljudbilden justerad av Meridian Audio och du ska kunna ansluta till dessa via den Bluetooth-tekniken Aptx HD som möjliggör trådlös överföring av 42-bitars ljudströmmar.

99:s Ida Blix kommer finnas på plats i Las Vegas i januari, där hon sannolikt får botanisera en hel del bland en rad olika smarta prylar.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.