Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple ber om ursäkt och erbjuder billigare batteribyte

Apple ber om ursäkt till de kunder som känner sig svikna, och erbjuder både en kraftig rabatt på batteribyte och tydligare information om batteriets hälsa.

Uppgifterna om att Apples operativsystem IOS under vissa omständigheter drar ner processorns hastighet på en Iphone när batteriet börjar bli slitet har spridits som en löpeld på tekniksajter, forum och annan media världen över.

Många användare har varit upprörda, främst över att funktionen – vars syfte är att hindra att telefonen plötsligt stängs av vid tung belastning – inte kommunicerats tydligt av Apple. Företaget har också redan råkat ut för en gruppstämning av irriterade användare.

Nu ber Apple de kunder som känner sig svikna om ursäkt. I ett öppet brev publicerat på företagets webbplats understryker Apple att de aldrig medvetet har förkortat livslängden på en Apple-produkt, och aldrig skulle göra det. I brevet går Apple också igenom lite mer detaljer om hur batterier åldras.

Apple lovar också att en IOS-uppdatering som kommer i början av 2018 ska erbjuda en tydligare bild av batteriets hälsa, vilket ska underlätta för användare att få inblick i hur telefonen mår.

Slutligen kommer Apple att kraftigt sänka priset för ett batteribyte utanför garantin för alla användare med en Iphone 6 eller senare. Priset sänks från 79 dollar till 29 dollar, motsvarande en sänkning från ungefär 800 kronor till närmare 250 kronor. Dessa utbytespriser kommer att börja gälla från slutet av januari och fram till december 2018.

Här kan du läsa Apples brev till allmänheten.

Vad tycker du om Apples ursäkt? Räcker det, eller borde företaget göra mer? Kommer du byta batteri i din Iphone under 2018?

Kommentarer
61 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.