Apple ber om ursäkt och erbjuder billigare batteribyte

Apple ber om ursäkt till de kunder som känner sig svikna, och erbjuder både en kraftig rabatt på batteribyte och tydligare information om batteriets hälsa.

Uppgifterna om att Apples operativsystem IOS under vissa omständigheter drar ner processorns hastighet på en Iphone när batteriet börjar bli slitet har spridits som en löpeld på tekniksajter, forum och annan media världen över.

Många användare har varit upprörda, främst över att funktionen – vars syfte är att hindra att telefonen plötsligt stängs av vid tung belastning – inte kommunicerats tydligt av Apple. Företaget har också redan råkat ut för en gruppstämning av irriterade användare.

Nu ber Apple de kunder som känner sig svikna om ursäkt. I ett öppet brev publicerat på företagets webbplats understryker Apple att de aldrig medvetet har förkortat livslängden på en Apple-produkt, och aldrig skulle göra det. I brevet går Apple också igenom lite mer detaljer om hur batterier åldras.

Apple lovar också att en IOS-uppdatering som kommer i början av 2018 ska erbjuda en tydligare bild av batteriets hälsa, vilket ska underlätta för användare att få inblick i hur telefonen mår.

Slutligen kommer Apple att kraftigt sänka priset för ett batteribyte utanför garantin för alla användare med en Iphone 6 eller senare. Priset sänks från 79 dollar till 29 dollar, motsvarande en sänkning från ungefär 800 kronor till närmare 250 kronor. Dessa utbytespriser kommer att börja gälla från slutet av januari och fram till december 2018.

Här kan du läsa Apples brev till allmänheten.

Vad tycker du om Apples ursäkt? Räcker det, eller borde företaget göra mer? Kommer du byta batteri i din Iphone under 2018?

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.