Apple ber om ursäkt och erbjuder billigare batteribyte

Apple ber om ursäkt till de kunder som känner sig svikna, och erbjuder både en kraftig rabatt på batteribyte och tydligare information om batteriets hälsa.

Uppgifterna om att Apples operativsystem IOS under vissa omständigheter drar ner processorns hastighet på en Iphone när batteriet börjar bli slitet har spridits som en löpeld på tekniksajter, forum och annan media världen över.

Många användare har varit upprörda, främst över att funktionen – vars syfte är att hindra att telefonen plötsligt stängs av vid tung belastning – inte kommunicerats tydligt av Apple. Företaget har också redan råkat ut för en gruppstämning av irriterade användare.

Nu ber Apple de kunder som känner sig svikna om ursäkt. I ett öppet brev publicerat på företagets webbplats understryker Apple att de aldrig medvetet har förkortat livslängden på en Apple-produkt, och aldrig skulle göra det. I brevet går Apple också igenom lite mer detaljer om hur batterier åldras.

Apple lovar också att en IOS-uppdatering som kommer i början av 2018 ska erbjuda en tydligare bild av batteriets hälsa, vilket ska underlätta för användare att få inblick i hur telefonen mår.

Slutligen kommer Apple att kraftigt sänka priset för ett batteribyte utanför garantin för alla användare med en Iphone 6 eller senare. Priset sänks från 79 dollar till 29 dollar, motsvarande en sänkning från ungefär 800 kronor till närmare 250 kronor. Dessa utbytespriser kommer att börja gälla från slutet av januari och fram till december 2018.

Här kan du läsa Apples brev till allmänheten.

Vad tycker du om Apples ursäkt? Räcker det, eller borde företaget göra mer? Kommer du byta batteri i din Iphone under 2018?

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.