Apple ber om ursäkt och erbjuder billigare batteribyte

Apple ber om ursäkt till de kunder som känner sig svikna, och erbjuder både en kraftig rabatt på batteribyte och tydligare information om batteriets hälsa.

Uppgifterna om att Apples operativsystem IOS under vissa omständigheter drar ner processorns hastighet på en Iphone när batteriet börjar bli slitet har spridits som en löpeld på tekniksajter, forum och annan media världen över.

Många användare har varit upprörda, främst över att funktionen – vars syfte är att hindra att telefonen plötsligt stängs av vid tung belastning – inte kommunicerats tydligt av Apple. Företaget har också redan råkat ut för en gruppstämning av irriterade användare.

Nu ber Apple de kunder som känner sig svikna om ursäkt. I ett öppet brev publicerat på företagets webbplats understryker Apple att de aldrig medvetet har förkortat livslängden på en Apple-produkt, och aldrig skulle göra det. I brevet går Apple också igenom lite mer detaljer om hur batterier åldras.

Apple lovar också att en IOS-uppdatering som kommer i början av 2018 ska erbjuda en tydligare bild av batteriets hälsa, vilket ska underlätta för användare att få inblick i hur telefonen mår.

Slutligen kommer Apple att kraftigt sänka priset för ett batteribyte utanför garantin för alla användare med en Iphone 6 eller senare. Priset sänks från 79 dollar till 29 dollar, motsvarande en sänkning från ungefär 800 kronor till närmare 250 kronor. Dessa utbytespriser kommer att börja gälla från slutet av januari och fram till december 2018.

Här kan du läsa Apples brev till allmänheten.

Vad tycker du om Apples ursäkt? Räcker det, eller borde företaget göra mer? Kommer du byta batteri i din Iphone under 2018?

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.