fredagsvideo

Teknisk utveckling är väl bra, eller?

Nyår står inför dörren och vi peppar med denna optimistiska syn på teknik och världen av Netflix-serien Black Mirror.

2018 kommer snart att ringas in därför har denna veckas fredagsvideo ett tydligt nyårstema. Den mysrysliga Netflix-serien Black Mirror har precis fått en ny säsong och Netflix marknadsför denna genom den här otroligt muntra (läs: ironi) nyårshälsningen.

Teknisk utveckling är fascinerande men för många också skrämmande och Black Mirror är väldigt bra på att måla upp just skräckexempel.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.