Pryltipset: Mesh-routern Netgear Orbi

Netgear har skickat mesh-routern Orbi till redaktionen och i denna Pryltipset-video berättar Andreas mer om produkten och vad som menas med mesh-nätverk.

Trådlösa nätverk är sannolikt en naturlig del av de allra flestas hem, och få är de som ansluter sina prylar till nätverket via nätverkskabel. De flesta lär också använda den router som bredbandsleverantören skickar med, men de mer insatta inhandlar kanske en nätverksrouter som möter ens specifika krav.

Oavsett vilken av dessa grupper du tillhör lär routern i fråga vara av en mer traditionell typ, där konfiguration av inställningar och hantering av flera trådlösa nätverk sällan kan kallas särskilt intuitiv eller smidig. En relativt modern trend inom routrar och trådlösa nätverk är så kallade mesh-nätverk där routrarna kan kommunicera med satellitenheter för att skapa ett enda stort nätverk som användaren smidigt kan kontrollera via mobilappar.

I videon ovan berättar Andreas mer om den intressanta trenden på nätverksmarknaden.

Om jag vill köpa..

Netgear Orbi
Trådlös standard: 802.11 a/b/g/n/ac.
Trådlös räckvidd: 350 kvadratmeter.
Portar: 3x LAN, 1x WAN, 1x USB 2.0.
Uppskattad maxhastighet: 2 999 Mbit/s.
Övrigt: QoS, VPN.
Garanti: 2 år.
Ingår i paketet: En basstation, en satellit.
Pris: cirka 3 900 kronor.

Om vår samarbetspartner:
Netgear specialiserar sig på nätverksrelaterade produkter inom ett flertal produktkategorier. Dessa inkluderar nätverksroutrar, uppkopplade övervakningskameror, mobila nätverk och nätverksansluten lagring (NAS). Företaget erbjuder även mjukvara och webbtjänster relaterade till dessa produkter. Läs mer om företagets utbud på den officiella webbplatsen.

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?