Pryltipset: Mesh-routern Netgear Orbi

Netgear har skickat mesh-routern Orbi till redaktionen och i denna Pryltipset-video berättar Andreas mer om produkten och vad som menas med mesh-nätverk.

Trådlösa nätverk är sannolikt en naturlig del av de allra flestas hem, och få är de som ansluter sina prylar till nätverket via nätverkskabel. De flesta lär också använda den router som bredbandsleverantören skickar med, men de mer insatta inhandlar kanske en nätverksrouter som möter ens specifika krav.

Oavsett vilken av dessa grupper du tillhör lär routern i fråga vara av en mer traditionell typ, där konfiguration av inställningar och hantering av flera trådlösa nätverk sällan kan kallas särskilt intuitiv eller smidig. En relativt modern trend inom routrar och trådlösa nätverk är så kallade mesh-nätverk där routrarna kan kommunicera med satellitenheter för att skapa ett enda stort nätverk som användaren smidigt kan kontrollera via mobilappar.

I videon ovan berättar Andreas mer om den intressanta trenden på nätverksmarknaden.

Om jag vill köpa..

Netgear Orbi
Trådlös standard: 802.11 a/b/g/n/ac.
Trådlös räckvidd: 350 kvadratmeter.
Portar: 3x LAN, 1x WAN, 1x USB 2.0.
Uppskattad maxhastighet: 2 999 Mbit/s.
Övrigt: QoS, VPN.
Garanti: 2 år.
Ingår i paketet: En basstation, en satellit.
Pris: cirka 3 900 kronor.

Om vår samarbetspartner:
Netgear specialiserar sig på nätverksrelaterade produkter inom ett flertal produktkategorier. Dessa inkluderar nätverksroutrar, uppkopplade övervakningskameror, mobila nätverk och nätverksansluten lagring (NAS). Företaget erbjuder även mjukvara och webbtjänster relaterade till dessa produkter. Läs mer om företagets utbud på den officiella webbplatsen.

För dig som är sugen på att bli amatörpilot, men inte vill ge dig in på drönarmarknaden finns snart pappersflygplanet Powerup Dart som alternativ.

I den här tråden samlas de som redan lagt vantarna på en Homepod. In och läs om du är riktigt sugen på att skaffa en. Och har du redan köpt en vill vi läsa om dina intryck!

Andreas vilar upp sig hemma, Amandas halsont ställer till det – men podd blir det ändå. Som nästan varje vecka.

Den här killen styr det viktigaste i hemmet med sin Ocarina. Hemautomation gjord Zelda-style.

Det är bara att bita ihop och betala säger Tullverket.

Röstassistenten Google Assistant har ett hektiskt år framför sig. Enligt en bild från en Google-presentation kommer assistenten under 2018 att lanseras i flera nya länder och lära sig nya språk.