Pryltipset: Mesh-routern Netgear Orbi

Netgear har skickat mesh-routern Orbi till redaktionen och i denna Pryltipset-video berättar Andreas mer om produkten och vad som menas med mesh-nätverk.

Trådlösa nätverk är sannolikt en naturlig del av de allra flestas hem, och få är de som ansluter sina prylar till nätverket via nätverkskabel. De flesta lär också använda den router som bredbandsleverantören skickar med, men de mer insatta inhandlar kanske en nätverksrouter som möter ens specifika krav.

Oavsett vilken av dessa grupper du tillhör lär routern i fråga vara av en mer traditionell typ, där konfiguration av inställningar och hantering av flera trådlösa nätverk sällan kan kallas särskilt intuitiv eller smidig. En relativt modern trend inom routrar och trådlösa nätverk är så kallade mesh-nätverk där routrarna kan kommunicera med satellitenheter för att skapa ett enda stort nätverk som användaren smidigt kan kontrollera via mobilappar.

I videon ovan berättar Andreas mer om den intressanta trenden på nätverksmarknaden.

Om jag vill köpa..

Netgear Orbi
Trådlös standard: 802.11 a/b/g/n/ac.
Trådlös räckvidd: 350 kvadratmeter.
Portar: 3x LAN, 1x WAN, 1x USB 2.0.
Uppskattad maxhastighet: 2 999 Mbit/s.
Övrigt: QoS, VPN.
Garanti: 2 år.
Ingår i paketet: En basstation, en satellit.
Pris: cirka 3 900 kronor.

Om vår samarbetspartner:
Netgear specialiserar sig på nätverksrelaterade produkter inom ett flertal produktkategorier. Dessa inkluderar nätverksroutrar, uppkopplade övervakningskameror, mobila nätverk och nätverksansluten lagring (NAS). Företaget erbjuder även mjukvara och webbtjänster relaterade till dessa produkter. Läs mer om företagets utbud på den officiella webbplatsen.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?

Motorola kämpar vidare med att sticka ut på marknaden, och P30 är deras senaste mobil i mellanklassen. Med färgschema från Huawei och allmän design från Apple vinner mobilen knappast pris i originalitet.

Vi ställde tio frågor om geografiska platser, adresser och distrikt med stor betydelse för teknik. Ni svarade så här.

Att hindra Google från att spåra din plats är inte det mest självklara, och kräver en del grävande i menyer och inställningar. 99-akuten rycker ut!

Flärptrenden för mobiltelefoner ser ut att hålla i sig även nästa säsong, och kinesiska Oppo presenterar nu den minsta flärpen någonsin på sin nya mobil F9.