Pryltipset: Mesh-routern Netgear Orbi

Netgear har skickat mesh-routern Orbi till redaktionen och i denna Pryltipset-video berättar Andreas mer om produkten och vad som menas med mesh-nätverk.

Trådlösa nätverk är sannolikt en naturlig del av de allra flestas hem, och få är de som ansluter sina prylar till nätverket via nätverkskabel. De flesta lär också använda den router som bredbandsleverantören skickar med, men de mer insatta inhandlar kanske en nätverksrouter som möter ens specifika krav.

Oavsett vilken av dessa grupper du tillhör lär routern i fråga vara av en mer traditionell typ, där konfiguration av inställningar och hantering av flera trådlösa nätverk sällan kan kallas särskilt intuitiv eller smidig. En relativt modern trend inom routrar och trådlösa nätverk är så kallade mesh-nätverk där routrarna kan kommunicera med satellitenheter för att skapa ett enda stort nätverk som användaren smidigt kan kontrollera via mobilappar.

I videon ovan berättar Andreas mer om den intressanta trenden på nätverksmarknaden.

Om jag vill köpa..

Netgear Orbi
Trådlös standard: 802.11 a/b/g/n/ac.
Trådlös räckvidd: 350 kvadratmeter.
Portar: 3x LAN, 1x WAN, 1x USB 2.0.
Uppskattad maxhastighet: 2 999 Mbit/s.
Övrigt: QoS, VPN.
Garanti: 2 år.
Ingår i paketet: En basstation, en satellit.
Pris: cirka 3 900 kronor.

Om vår samarbetspartner:
Netgear specialiserar sig på nätverksrelaterade produkter inom ett flertal produktkategorier. Dessa inkluderar nätverksroutrar, uppkopplade övervakningskameror, mobila nätverk och nätverksansluten lagring (NAS). Företaget erbjuder även mjukvara och webbtjänster relaterade till dessa produkter. Läs mer om företagets utbud på den officiella webbplatsen.

Blott förra veckan skrev vi om att datorspel i mobilen ska bli möjligt via appen Steam Link, men Apple stänger ner möjligheten innan den ens släppts.

Har du bra tips att dela med dig om vilken trådlös högtalare man bör välja, eller är du rentav nyfiken på detta själv? Tipsa eller läs för all del då i denna forumtråd!

Nu är både Ida och Jakob tillbaka från sina respektive föräldraledigheter vilket betyder att det är dags för mig att säga hejdå.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

Imorgon träder GDPR-lagen i kraft, och därför uppmärksammar vi tillfällen när datalagring inte har funkat så bra i veckans quiz. Vad kan du om teknikvärldens läckor? Lycka till!

WWDC är snart här och då får vi veta mer om Apples planer för nästa version av deras mobila operativssystem – IOS 12. Vad ligger högst upp på din önskelista? Är det samma som andra här på forumet? Gå in och snacka av dig om önskemål och tankar!