Roomba kartlägger din Wifi-täckning i hemmet

Irobot kompletterar den självgående dammsugaren Roomba med förmågan att mäta och kartlägga ditt trådlösa nätverks täckning.

Den smarta dammsugaren Roomba kartlägger det hem den är verksam i för att optimera sina städrutiner. Som 99 skrivit om tidigare har Irobot, företaget bakom dammsugare, hamnat i blåsväder kring insamlingen och huruvida denna data säljs vidare eller inte.

Irobot annonserar nu att de under januari månad kommer att släppa en ny funktion som drar nytta av kartdatan ifråga. Hädanefter kommer dammsugarroboten även att kunna kartlägga Wifi-täckningen i hemmet och skapa kartor som visar var täckningen är bra och mindre bra.

Några detaljerade upp- och nedladdningshastigheter kommer inte roboten att bjuda på, men appen kommer däremot aktivt att peka ut områden i ditt hem där täckningen är bristfällig. Den nya funktionen kommer att finnas tillgänglig i Irobot-appen för alla Roomba-dammsugare med Wifi-uppkoppling.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.