Roomba kartlägger din Wifi-täckning i hemmet

Irobot kompletterar den självgående dammsugaren Roomba med förmågan att mäta och kartlägga ditt trådlösa nätverks täckning.

Den smarta dammsugaren Roomba kartlägger det hem den är verksam i för att optimera sina städrutiner. Som 99 skrivit om tidigare har Irobot, företaget bakom dammsugare, hamnat i blåsväder kring insamlingen och huruvida denna data säljs vidare eller inte.

Irobot annonserar nu att de under januari månad kommer att släppa en ny funktion som drar nytta av kartdatan ifråga. Hädanefter kommer dammsugarroboten även att kunna kartlägga Wifi-täckningen i hemmet och skapa kartor som visar var täckningen är bra och mindre bra.

Några detaljerade upp- och nedladdningshastigheter kommer inte roboten att bjuda på, men appen kommer däremot aktivt att peka ut områden i ditt hem där täckningen är bristfällig. Den nya funktionen kommer att finnas tillgänglig i Irobot-appen för alla Roomba-dammsugare med Wifi-uppkoppling.

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.