Roomba kartlägger din Wifi-täckning i hemmet

Irobot kompletterar den självgående dammsugaren Roomba med förmågan att mäta och kartlägga ditt trådlösa nätverks täckning.

Den smarta dammsugaren Roomba kartlägger det hem den är verksam i för att optimera sina städrutiner. Som 99 skrivit om tidigare har Irobot, företaget bakom dammsugare, hamnat i blåsväder kring insamlingen och huruvida denna data säljs vidare eller inte.

Irobot annonserar nu att de under januari månad kommer att släppa en ny funktion som drar nytta av kartdatan ifråga. Hädanefter kommer dammsugarroboten även att kunna kartlägga Wifi-täckningen i hemmet och skapa kartor som visar var täckningen är bra och mindre bra.

Några detaljerade upp- och nedladdningshastigheter kommer inte roboten att bjuda på, men appen kommer däremot aktivt att peka ut områden i ditt hem där täckningen är bristfällig. Den nya funktionen kommer att finnas tillgänglig i Irobot-appen för alla Roomba-dammsugare med Wifi-uppkoppling.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.