Roomba kartlägger din Wifi-täckning i hemmet

Irobot kompletterar den självgående dammsugaren Roomba med förmågan att mäta och kartlägga ditt trådlösa nätverks täckning.

Den smarta dammsugaren Roomba kartlägger det hem den är verksam i för att optimera sina städrutiner. Som 99 skrivit om tidigare har Irobot, företaget bakom dammsugare, hamnat i blåsväder kring insamlingen och huruvida denna data säljs vidare eller inte.

Irobot annonserar nu att de under januari månad kommer att släppa en ny funktion som drar nytta av kartdatan ifråga. Hädanefter kommer dammsugarroboten även att kunna kartlägga Wifi-täckningen i hemmet och skapa kartor som visar var täckningen är bra och mindre bra.

Några detaljerade upp- och nedladdningshastigheter kommer inte roboten att bjuda på, men appen kommer däremot aktivt att peka ut områden i ditt hem där täckningen är bristfällig. Den nya funktionen kommer att finnas tillgänglig i Irobot-appen för alla Roomba-dammsugare med Wifi-uppkoppling.

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.