Bonnier satsar på videodokumentärer

Mediamogulen Bonnier har lanserat en strömmande videotjänst som inriktar sig på dokumentärer.

Bonnier är minst sagt en jätte på den svenska kulturmarknaden, förutom att vara ett förlag äger de SF, Pocketshop, Resumé, TV4, Dagens Nyheter, Expressen, KIT, Bookbeat med mera. Ja, listan kan göras lång men Bonnier har nyligen lagt till ytterligare en sträng på sin lyra. Numera distribuerar även företaget dokumentärfilmer genom den strömmande videotjänsten Docma.

De utvalda dokumentärfilmerna inriktar sig främst på ämnen som historia och vetenskap och enligt Docma själva ställer de hårda krav på kvalitet och aktualitet. De skriver följande på sin sajt:

"Vårt mål är att reta och tillfredsställa din nyfikenhet – filmmässigt med kvalitetsdokumentärer, men också med hjälp av det ackompanjerade universumet av artiklar från Illustrerad Vetenskap och Världens Historia, som kan ge dig svar på alla dina frågor."

Chefen för digitala produkter på Bonnier Publications, Jakob Meng säger i ett pressmeddelande:

– Det finns stort intresse för historia och vetenskap. Före Docma var mediautbudet av tjänster främst inriktat på underhållning och till den breda publiken. Docma är både djupgående, underhållande och pedagogiskt för dem som vill bli smartare.

Tjänsten är något billigare prissatt än konkurrenter som Netflix och HBO, endast 59 kronor i månaden, men detta beror antagligen på att utbudet är betydligt mer begränsat. Till en början kan man dock få tjänsten kraftigt rabatterade om man svarar rätt på deras kunskapstest.

Källa: Docma.nu | Docmas kunskapstest

Kommentarer
16 svar

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!