99 i vegas

Idas dagbok från CES – dag 1

Se Idas första intryck från CES-mässan i Las Vegas när hon besöker minimässan CES Unveiled. I fokus står det smarta ... ja allting!

Idag rivstartar elektronikmässan CES i Las Vegas, men Ida har redan smygstartat genom att gå på CES Unveiled, en liten minimässa med en uppsjö smarta föremål, allt från smarta kalsonger och strumpor till smarta sällskapsrobotar och speglar och mycket, mycket mer.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.