Amazon Alexa kommer till Windows 10

Amazons smarta assistent Alexa har letat sig in i allt fler produktkategorier, och nu ska den även ge Microsofts Cortana konkurrens på hemmaplan.

När vi reflekterade över fjolårets upplaga av CES-mässan kunde vi konstatera att Amazons smarta AI-tjänst Alexa dominerade under mässan, och hon har fortsatt att dominera bland nya produktsläpp sedan dess. Gemensamt med Apples Siri och Google Assistant är dock att hon tog sin början i Amazons egna produktutbud och letade sig sedan ut på marknaden i stort.

Nu ska Alexa dock ge Microsofts virtuella assistent Cortana ordentlig konkurrens på dess hemmaplan. Under årets nu pågående CES-mässa har HP, Lenovo, Asus och Acer presenterat planer för att integrera en Alexa-app i företagens Windows 10-utrustade datorer. Appen ska låta användaren utföra sökningar och enklare uppgifter på samma sätt som idag är möjligt på webben och i mobila enheter.

Alexa-appen kommer bli tillgänglig under våren och ovan nämnda datortillverkare kommer då att lansera nya produkter med appen förintegrerad. Alexa kräver att datorn är utrustad med mikrofoner som kan uppfatta röstkommandon över större avstånd än traditionella mikrofoner, vilket sannolikt innebär att inte alla datorer från ovanstående tillverkare kommer utrustad med tjänsten.

Vi kommer att se och höra betydligt mer om Alexa och dess konkurrenter under den pågående CES-mässan, och är du intresserad av att veta mer rekommenderar vi att du håller ett öga på vår tagg CES-2018 som länkas här nedanför.

Kommentarer
6 svar

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.