Elgato visar upp smarta prylar med stöd för Homekit

Företaget Elgato visar upp en uppdaterad modell av Eve Room och Eve Button. Ett par bluetooth-uppkopplade prylar med stöd för Homekit.

Redan 2015 släppte Elgato första generationen av Eve Room och Eve Button och under CES-mässan som precis gått av stapeln visar de upp andra generationen.

Utvändigt är designen något förändrad. Istället för ett plasthölje har Eve Room och Eve Button fått ett aluminiumhölje som gör att de ser lite mer slipade och eleganta ut. Elgato har petat in den senaste sensortekniken från Sensirion i Eve Room för att mäta luftkvalitet, temperatur och luftfuktighet. Enheten har också fått en ny skärm som bygger på e-bläck som kan visa de olika värdena när mobilen inte är i närheten. Annars kan informationen visas i den tillhörande appen, Apples Home-app eller fråga Siri.

Eve Button som är Elgatos första smarta styrknapp liknar på många sätt Eve Home utseendemässigt, men istället för en skärm finns en stor knapp. Det går att sätta upp tre olika händelser eller scener som utlöses beroende på om du klickar en eller två gånger, alternativt håller inne knappen en liten stund. Knappen fungerar med alla andra prylar som har stöd för Homekit.

I USA kostar Eve Botton 49,95 dollar och Eve Home 99,95 dollar. Eve Home kommer först i mars medan Eve Button går att få tag på redan i slutet av januari. I skrivande stund finns ingen information om prisuppgifter eller lanseringar på den svenska marknaden.

Kommentarer
2 svar

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.