Elgato visar upp smarta prylar med stöd för Homekit

Företaget Elgato visar upp en uppdaterad modell av Eve Room och Eve Button. Ett par bluetooth-uppkopplade prylar med stöd för Homekit.

Redan 2015 släppte Elgato första generationen av Eve Room och Eve Button och under CES-mässan som precis gått av stapeln visar de upp andra generationen.

Utvändigt är designen något förändrad. Istället för ett plasthölje har Eve Room och Eve Button fått ett aluminiumhölje som gör att de ser lite mer slipade och eleganta ut. Elgato har petat in den senaste sensortekniken från Sensirion i Eve Room för att mäta luftkvalitet, temperatur och luftfuktighet. Enheten har också fått en ny skärm som bygger på e-bläck som kan visa de olika värdena när mobilen inte är i närheten. Annars kan informationen visas i den tillhörande appen, Apples Home-app eller fråga Siri.

Eve Button som är Elgatos första smarta styrknapp liknar på många sätt Eve Home utseendemässigt, men istället för en skärm finns en stor knapp. Det går att sätta upp tre olika händelser eller scener som utlöses beroende på om du klickar en eller två gånger, alternativt håller inne knappen en liten stund. Knappen fungerar med alla andra prylar som har stöd för Homekit.

I USA kostar Eve Botton 49,95 dollar och Eve Home 99,95 dollar. Eve Home kommer först i mars medan Eve Button går att få tag på redan i slutet av januari. I skrivande stund finns ingen information om prisuppgifter eller lanseringar på den svenska marknaden.

Kommentarer
2 svar

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.