Elgato visar upp smarta prylar med stöd för Homekit

Företaget Elgato visar upp en uppdaterad modell av Eve Room och Eve Button. Ett par bluetooth-uppkopplade prylar med stöd för Homekit.

Redan 2015 släppte Elgato första generationen av Eve Room och Eve Button och under CES-mässan som precis gått av stapeln visar de upp andra generationen.

Utvändigt är designen något förändrad. Istället för ett plasthölje har Eve Room och Eve Button fått ett aluminiumhölje som gör att de ser lite mer slipade och eleganta ut. Elgato har petat in den senaste sensortekniken från Sensirion i Eve Room för att mäta luftkvalitet, temperatur och luftfuktighet. Enheten har också fått en ny skärm som bygger på e-bläck som kan visa de olika värdena när mobilen inte är i närheten. Annars kan informationen visas i den tillhörande appen, Apples Home-app eller fråga Siri.

Eve Button som är Elgatos första smarta styrknapp liknar på många sätt Eve Home utseendemässigt, men istället för en skärm finns en stor knapp. Det går att sätta upp tre olika händelser eller scener som utlöses beroende på om du klickar en eller två gånger, alternativt håller inne knappen en liten stund. Knappen fungerar med alla andra prylar som har stöd för Homekit.

I USA kostar Eve Botton 49,95 dollar och Eve Home 99,95 dollar. Eve Home kommer först i mars medan Eve Button går att få tag på redan i slutet av januari. I skrivande stund finns ingen information om prisuppgifter eller lanseringar på den svenska marknaden.

Kommentarer
2 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.