Elgato visar upp smarta prylar med stöd för Homekit

Företaget Elgato visar upp en uppdaterad modell av Eve Room och Eve Button. Ett par bluetooth-uppkopplade prylar med stöd för Homekit.

Redan 2015 släppte Elgato första generationen av Eve Room och Eve Button och under CES-mässan som precis gått av stapeln visar de upp andra generationen.

Utvändigt är designen något förändrad. Istället för ett plasthölje har Eve Room och Eve Button fått ett aluminiumhölje som gör att de ser lite mer slipade och eleganta ut. Elgato har petat in den senaste sensortekniken från Sensirion i Eve Room för att mäta luftkvalitet, temperatur och luftfuktighet. Enheten har också fått en ny skärm som bygger på e-bläck som kan visa de olika värdena när mobilen inte är i närheten. Annars kan informationen visas i den tillhörande appen, Apples Home-app eller fråga Siri.

Eve Button som är Elgatos första smarta styrknapp liknar på många sätt Eve Home utseendemässigt, men istället för en skärm finns en stor knapp. Det går att sätta upp tre olika händelser eller scener som utlöses beroende på om du klickar en eller två gånger, alternativt håller inne knappen en liten stund. Knappen fungerar med alla andra prylar som har stöd för Homekit.

I USA kostar Eve Botton 49,95 dollar och Eve Home 99,95 dollar. Eve Home kommer först i mars medan Eve Button går att få tag på redan i slutet av januari. I skrivande stund finns ingen information om prisuppgifter eller lanseringar på den svenska marknaden.

Kommentarer
2 svar

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.