Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Elgato visar upp smarta prylar med stöd för Homekit

Företaget Elgato visar upp en uppdaterad modell av Eve Room och Eve Button. Ett par bluetooth-uppkopplade prylar med stöd för Homekit.

Redan 2015 släppte Elgato första generationen av Eve Room och Eve Button och under CES-mässan som precis gått av stapeln visar de upp andra generationen.

Utvändigt är designen något förändrad. Istället för ett plasthölje har Eve Room och Eve Button fått ett aluminiumhölje som gör att de ser lite mer slipade och eleganta ut. Elgato har petat in den senaste sensortekniken från Sensirion i Eve Room för att mäta luftkvalitet, temperatur och luftfuktighet. Enheten har också fått en ny skärm som bygger på e-bläck som kan visa de olika värdena när mobilen inte är i närheten. Annars kan informationen visas i den tillhörande appen, Apples Home-app eller fråga Siri.

Eve Button som är Elgatos första smarta styrknapp liknar på många sätt Eve Home utseendemässigt, men istället för en skärm finns en stor knapp. Det går att sätta upp tre olika händelser eller scener som utlöses beroende på om du klickar en eller två gånger, alternativt håller inne knappen en liten stund. Knappen fungerar med alla andra prylar som har stöd för Homekit.

I USA kostar Eve Botton 49,95 dollar och Eve Home 99,95 dollar. Eve Home kommer först i mars medan Eve Button går att få tag på redan i slutet av januari. I skrivande stund finns ingen information om prisuppgifter eller lanseringar på den svenska marknaden.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.