Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sverige får Smartthings under första halvan av 2018

UPPDATERAD. Samsungs smarta hemmet-plattform Smartthings finns i dagsläget inte i Sverige, men från Dan Harvie, europeisk chef för elektronikjättens hushållsapparater, får Ida goda nyheter.

Direkt efter Samsungs presskonferens här i Las Vegas fick jag chansen att sitta ned med Dan Harvie som jobbar med Samsungs hushållsapparater i Europa. Kort och gott hade jag egentligen bara två frågor och Harvie kunde ge positivt besked på båda.

När kommer Smartthings till Sverige?

– Med introduktionen av Smartthings-appen under våren 2018 samlar vi och förenar alla våra existerande appar så att vi får en kontaktpunkt, en beröringspunkt för konsumenter att sömlöst kontrollera alla sina uppkopplade enheter. Vi kommer att ha Family Hub inklusive Smartthings i Sverige, Norge, Danmark och Finland under den första halvan av 2018.

Smartthings började som ett Kickstarter-projekt och har genom åren samlat ett aktivt utvecklarcommunity kring sig just för att det är en öppen plattform. Sedan Samsung köpte upp Smartthings har det funnits viss oro för att det här skulle kunna ändras. Men enligt Samsung är öppenheten hjärtat i deras strategi för sakernas internet.

– Det fungerar endast, och du låser bara upp det verkliga värdet för konsumenter, när du har en helt öppen inställning till innovationer och partnerskap. Så genom exempelvis Open Connectivity Foundation och Samsung Next jobbar vi med flera varumärken för att vara säkra på att vi demokratiserar den här tekniken så mycket som möjligt så att så många som möjligt kan dra nytta av den.

Kort och gott är det alltså full fart för Samsung på smarta hemmet-fronten, även i Sverige. Det finns dock ett frågetecken kvar; befintlig hårdvara. Huruvida satsningen även innefattar försäljning av samt stöd för nuvarande Smartthings-hubben är oklart, och förhoppningsvis något vi kan få klarhet i senare under veckan.

Samsung bekräftar på MWC 2018

Under den stora mobilmässan MWC i Barcelona fick vi återigen chansen att ställa några frågor till Samsung som nu bekräftar att det inledningsvis är appen Smartthings som kommer till Sverige. Appen sammankopplar det smarta och det senaste du har hemma från Samsung – det vill säga rätt typ av tv, mobil, kylskåp, dammsugare och luftkonditionering. När den efterlängtade hubben kommer till Sverige kunde inte Samsungs representant svara på.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.