Flera företag visar upp smarta skärmar med Android Things

Under CES-mässan ger sig Google in i fajten om smarta skärmenheter när flera företag släpper smarta skärmar med inbyggd Google Assistant.

Under 2018 kommer Google Assistant komma till smarta skärmenheter från företagen Altec Lansing, Anker Innovations, Bang & Olufsen, Braven, iHome, JBL, Jensen, LG, Lenovo, Klipsch, Knit Audio, Memorex, RIVA Audio, SōLIS och Sony. Av dessa är kanske Sony, JBL, LG och Lenovo de mest spännande på listan.

Den smarta skärmen delar mycket med Google Home-produkterna men fokuset på skärmen öppnar upp för nya möjligheter. När du frågar din smarta skärm efter en vägbeskrivning öppnas automatiskt Google Maps för att visa vägen tydligare, och när du frågar efter recept dyker receptet upp på skärmen för att du lättare ska se vad som behöver göras.

Men den kanske mest intressanta nyheten är att enheterna från ovan nämnda företag är de första som drivs med plattformen Android Things, vilket är Googles svar på styrning av IoT-enheter. Utöver att ha Google Assistant inbyggt har även samtliga enheter stöd för Google Cast.

Produkterna från JBL, LG och Lenovo kommer vara baserade på Qualcomms plattform SD624 Home Hub medan Sony istället kommer använda sig av kretsen Mediatek MT8173. Än så länge verkar det dock bara som att det är Lenovo och JBL som har presenterat sina smarta skärmar på CES-mässan.

Lenovo Smart Display

Enheten finns i två skärmstorlekar; åtta eller tio tum, varav den större varianten kommer med en baksida i bambu. 8-tumsvarianten har en vit baksida och båda har anammat ett futuristiskt asymmetriskt formspråk.

Den mindre modellen av Smart Diplay kommer att kosta 199 dollar, vilket lär bli runt 2 000 kronor på den svenska marknaden. Den större modellen landar på 249 dollar vilket bör bli runt 2 500 kronor i Sverige.

JBL LINK View

JBL:s smarta skärm är betydligt rundare i formspråket jämfört med Lenovos. Skärmen är placerad i mitten med högtalare på båda sidor om sig. Enheten är utrustad med en 8-tum stor skärm och en framåtvänd kamera med 5 megapixel upplösning.

JBL lägger fokus på en ”utmärkt ljudkvalitet”. Förutom de två stereohögtalarna som omsluter skärmen finns ett bakåtriktat passivt baselement som ska ge en rik och djup bas och JBL skriver i ett pressmeddelande:

”När vi lanserade LINK-serien förra året representerade den en viktig milstolpe för oss, som den första röststyrda högtalaren framtagen för att använda Google Assistant och samtidigt leverera Grammy-prisbelönt JBL-ljud.”

JBL LINK View har en IPX4-klassning vilket innebär att den är stänksäker. Det är oklart vad prislappen kommer att landa på.

Kommentarer
2 svar

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.