Tele2 och Com Hem blir ett

Com Hem och Tele2 går i ut med att företagen kommer gå ihop och bli en "ledande integrerad operatör". Sammanslagningen kommer leda till att Com Hem absorberas av Tele2.

Redan den 9 januari ingick Tele2 och Com Hem ett fusionsavtal som går ut på att Com Hem och Tele2 ska slås samman och framöver heta Tele2. Idag har företagen gått ut och meddelat detta i ett pressmeddelande. Vd:n efter sammanslagningen blir Anders Nilsson som i dagsläget är vd för Com Hem. I pressmeddelandet skriver de:

"Nya Tele2 kommer att vara den näst största leverantören av mobiltelefoni och fast bredband i Sverige och en marknadsledare inom digital-tv med förmåga att erbjuda kraftfulla kundlösningar samt dra fördel av ökad konsumtion av fast och mobil data, vilken drivs av en accelererad efterfrågan på video."

Företagen menar att de genom sammanslagningen kommer att kunna erbjuda ”ett överlägset kunderbjudande som möter morgondagens efterfrågan.” De ser också att det nya företaget kommer leda till ökad tillväxt och att de kommer vara bättre förberedda för den digitala utvecklingen.

Med sammanslagningen blir Tele2 en direkt konkurrent till övriga telefoniaktörer som även erbjuder bredband och tv till kunderna.

Källa: Pressmeddelande Com Hem och Tele2 | Uttalande från Com Hems styrelse

Kommentarer
9 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.