Tele2 och Com Hem blir ett

Com Hem och Tele2 går i ut med att företagen kommer gå ihop och bli en "ledande integrerad operatör". Sammanslagningen kommer leda till att Com Hem absorberas av Tele2.

Redan den 9 januari ingick Tele2 och Com Hem ett fusionsavtal som går ut på att Com Hem och Tele2 ska slås samman och framöver heta Tele2. Idag har företagen gått ut och meddelat detta i ett pressmeddelande. Vd:n efter sammanslagningen blir Anders Nilsson som i dagsläget är vd för Com Hem. I pressmeddelandet skriver de:

"Nya Tele2 kommer att vara den näst största leverantören av mobiltelefoni och fast bredband i Sverige och en marknadsledare inom digital-tv med förmåga att erbjuda kraftfulla kundlösningar samt dra fördel av ökad konsumtion av fast och mobil data, vilken drivs av en accelererad efterfrågan på video."

Företagen menar att de genom sammanslagningen kommer att kunna erbjuda ”ett överlägset kunderbjudande som möter morgondagens efterfrågan.” De ser också att det nya företaget kommer leda till ökad tillväxt och att de kommer vara bättre förberedda för den digitala utvecklingen.

Med sammanslagningen blir Tele2 en direkt konkurrent till övriga telefoniaktörer som även erbjuder bredband och tv till kunderna.

Källa: Pressmeddelande Com Hem och Tele2 | Uttalande från Com Hems styrelse

Kommentarer
9 svar

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.