Tele2 och Com Hem blir ett

Com Hem och Tele2 går i ut med att företagen kommer gå ihop och bli en "ledande integrerad operatör". Sammanslagningen kommer leda till att Com Hem absorberas av Tele2.

Redan den 9 januari ingick Tele2 och Com Hem ett fusionsavtal som går ut på att Com Hem och Tele2 ska slås samman och framöver heta Tele2. Idag har företagen gått ut och meddelat detta i ett pressmeddelande. Vd:n efter sammanslagningen blir Anders Nilsson som i dagsläget är vd för Com Hem. I pressmeddelandet skriver de:

"Nya Tele2 kommer att vara den näst största leverantören av mobiltelefoni och fast bredband i Sverige och en marknadsledare inom digital-tv med förmåga att erbjuda kraftfulla kundlösningar samt dra fördel av ökad konsumtion av fast och mobil data, vilken drivs av en accelererad efterfrågan på video."

Företagen menar att de genom sammanslagningen kommer att kunna erbjuda ”ett överlägset kunderbjudande som möter morgondagens efterfrågan.” De ser också att det nya företaget kommer leda till ökad tillväxt och att de kommer vara bättre förberedda för den digitala utvecklingen.

Med sammanslagningen blir Tele2 en direkt konkurrent till övriga telefoniaktörer som även erbjuder bredband och tv till kunderna.

Källa: Pressmeddelande Com Hem och Tele2 | Uttalande från Com Hems styrelse

Kommentarer
9 svar

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.