Tele2 och Com Hem blir ett

Com Hem och Tele2 går i ut med att företagen kommer gå ihop och bli en "ledande integrerad operatör". Sammanslagningen kommer leda till att Com Hem absorberas av Tele2.

Redan den 9 januari ingick Tele2 och Com Hem ett fusionsavtal som går ut på att Com Hem och Tele2 ska slås samman och framöver heta Tele2. Idag har företagen gått ut och meddelat detta i ett pressmeddelande. Vd:n efter sammanslagningen blir Anders Nilsson som i dagsläget är vd för Com Hem. I pressmeddelandet skriver de:

"Nya Tele2 kommer att vara den näst största leverantören av mobiltelefoni och fast bredband i Sverige och en marknadsledare inom digital-tv med förmåga att erbjuda kraftfulla kundlösningar samt dra fördel av ökad konsumtion av fast och mobil data, vilken drivs av en accelererad efterfrågan på video."

Företagen menar att de genom sammanslagningen kommer att kunna erbjuda ”ett överlägset kunderbjudande som möter morgondagens efterfrågan.” De ser också att det nya företaget kommer leda till ökad tillväxt och att de kommer vara bättre förberedda för den digitala utvecklingen.

Med sammanslagningen blir Tele2 en direkt konkurrent till övriga telefoniaktörer som även erbjuder bredband och tv till kunderna.

Källa: Pressmeddelande Com Hem och Tele2 | Uttalande från Com Hems styrelse

Kommentarer
9 svar

För dig som är sugen på att bli amatörpilot, men inte vill ge dig in på drönarmarknaden finns snart pappersflygplanet Powerup Dart som alternativ.

I den här tråden samlas de som redan lagt vantarna på en Homepod. In och läs om du är riktigt sugen på att skaffa en. Och har du redan köpt en vill vi läsa om dina intryck!

Andreas vilar upp sig hemma, Amandas halsont ställer till det – men podd blir det ändå. Som nästan varje vecka.

Den här killen styr det viktigaste i hemmet med sin Ocarina. Hemautomation gjord Zelda-style.

Det är bara att bita ihop och betala säger Tullverket.

Röstassistenten Google Assistant har ett hektiskt år framför sig. Enligt en bild från en Google-presentation kommer assistenten under 2018 att lanseras i flera nya länder och lära sig nya språk.