Jabra visar upp nya trådlösa hörlurar

Jag har varit i Jabras monter på CES och kollat på deras nya trådlösa hörlurar. Fokus ligger på kvalitativt ljud i en aktiv miljö med stöd för Alexa när Jabra Elite 65t och Jabra Elite Active 65t visas upp.

Det kan vara få som har missat att den stora elektronikmässan CES i Las Vegas är i full gång. Jag har tagit mig till hörlurstillverkaren Jabras monter för att kolla in vad som är nytt och i montern hittar jag två nya trådlösa hörlurar med stöd för Amazons smarta röstassistent Alexa; Jabra Elite 65t och Jabra Elite Active 65t.

Nå den smarta assistenten snabbt

Jabra har sedan innan stöd för Apples assistent Siri samt Google Assistant. Precis som mycket annat det här året petas även Amazons Alexa in i Jabras nya lurar. Jabra själva skriver i ett pressmeddelande att de kommer vara ett av de första företagen att ”möjliggöra denna mobilfunktion och ge användarna tillgång till Alexa direkt genom öronsnäckorna.”

Jabra Elite 65t

Fokus för de här lurarna är att erbjuda en högkvalitativ ljudupplevelse för röst och musik. Hörlurarna är utrustade med fyra mikrofoner och en optimerad akustisk kammare för att ge en avancerad brusreducering och röstförbättring. Hörlurarna kommer i färgerna titan/svart, koppar/svart samt guld/beige. De påstås har en lyssningstid på fem timmar alternativt upp till 15 timmars batteritid i kombination med laddningsfodralet.

Jabra Elite Active 65t

För den mer aktiva hörlursanvändaren finns även Jabra Elite Active 65t, med en säkrare passform, spårningsfunktioner och en IP56-klassning, vilket innebär att den ska klara svett, damm och stänk. Jabra erbjuder två års garanti mot svett och damm. Lyssningstiden är samma som för syskonet och lurarna kommer i färgerna koppar/blå och koppar/röd.

Båda modellerna går att koppla till Jabras tillhörande app som innefattar en equalizer som gör att du kan skräddarsy hur du vill att ljudet ska låta i dina hörlurar. Jabras marknadschef Claus Fonnesbech säger i pressmeddelandet:

–Vår tredje generations öronsnäckor är resultatet av våra branschledande, tekniska möjligheter som härrör från vårt GN-koncernarv, för både daglig användning och sportanvändning. Det här är ett helt nytt sortiment av överlägsna ljudprodukter, baserat på vår stora kunskap och feedback från kunder på våra tidigare trådlösa produkter.

Det var svårt att provlyssna på mässgolvet på grund av allt oväsen men jag ska försöka få tag i ett provexemplar så vi kan testa dem i lugn och ro i vårt testlabb. Jabra Elite 65t kommer att finnas tillgängliga från mitten av januari hos utvalda återförsäljare och kosta runt 1 700 kronor.

Kommentarer
2 svar

Nu finns det äntligen en officiell Spotify-app för Apple Watch. En uppdatering till Spotify finns i App Store.

Nu är det dags att utse de absolut bästa teknikprylarna från 2018, och det är vi på 99 som avgör genom att nominera och rösta. Det börjar direkt, så var med du också! Det finns också chans att vinna fina priser.

Trots ett namnbyte är det mesta sig likt hos Samsungs smarta klockor, men trevliga funktioner och klassledande batteritid ger en fantastisk helhetsupplevelse.

Volkswagen har uppdaterat sin IOS-app med stöd för bland annat Siri Shortcuts, så nu kan prenumeranter låsa upp bilen och frosta av rutan med hjälp av Apples röstassistent.

En kommande större variant av Airpods skulle själv kunna reda ut vad som är höger och vänster öra, och anpassa ljudet därefter enligt ett nytt patent som Apple säkrat.

Under föregående helg undersökte vi vilka användningsområden vi här på 99 nyttjar mest flitigt i våra telefoner. Resultatet är både oväntat och väntat.