Jabra visar upp nya trådlösa hörlurar

Jag har varit i Jabras monter på CES och kollat på deras nya trådlösa hörlurar. Fokus ligger på kvalitativt ljud i en aktiv miljö med stöd för Alexa när Jabra Elite 65t och Jabra Elite Active 65t visas upp.

Det kan vara få som har missat att den stora elektronikmässan CES i Las Vegas är i full gång. Jag har tagit mig till hörlurstillverkaren Jabras monter för att kolla in vad som är nytt och i montern hittar jag två nya trådlösa hörlurar med stöd för Amazons smarta röstassistent Alexa; Jabra Elite 65t och Jabra Elite Active 65t.

Nå den smarta assistenten snabbt

Jabra har sedan innan stöd för Apples assistent Siri samt Google Assistant. Precis som mycket annat det här året petas även Amazons Alexa in i Jabras nya lurar. Jabra själva skriver i ett pressmeddelande att de kommer vara ett av de första företagen att ”möjliggöra denna mobilfunktion och ge användarna tillgång till Alexa direkt genom öronsnäckorna.”

Jabra Elite 65t

Fokus för de här lurarna är att erbjuda en högkvalitativ ljudupplevelse för röst och musik. Hörlurarna är utrustade med fyra mikrofoner och en optimerad akustisk kammare för att ge en avancerad brusreducering och röstförbättring. Hörlurarna kommer i färgerna titan/svart, koppar/svart samt guld/beige. De påstås har en lyssningstid på fem timmar alternativt upp till 15 timmars batteritid i kombination med laddningsfodralet.

Jabra Elite Active 65t

För den mer aktiva hörlursanvändaren finns även Jabra Elite Active 65t, med en säkrare passform, spårningsfunktioner och en IP56-klassning, vilket innebär att den ska klara svett, damm och stänk. Jabra erbjuder två års garanti mot svett och damm. Lyssningstiden är samma som för syskonet och lurarna kommer i färgerna koppar/blå och koppar/röd.

Båda modellerna går att koppla till Jabras tillhörande app som innefattar en equalizer som gör att du kan skräddarsy hur du vill att ljudet ska låta i dina hörlurar. Jabras marknadschef Claus Fonnesbech säger i pressmeddelandet:

–Vår tredje generations öronsnäckor är resultatet av våra branschledande, tekniska möjligheter som härrör från vårt GN-koncernarv, för både daglig användning och sportanvändning. Det här är ett helt nytt sortiment av överlägsna ljudprodukter, baserat på vår stora kunskap och feedback från kunder på våra tidigare trådlösa produkter.

Det var svårt att provlyssna på mässgolvet på grund av allt oväsen men jag ska försöka få tag i ett provexemplar så vi kan testa dem i lugn och ro i vårt testlabb. Jabra Elite 65t kommer att finnas tillgängliga från mitten av januari hos utvalda återförsäljare och kosta runt 1 700 kronor.

Kommentarer
2 svar

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.