Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

2018 ser ut att bli året då WPA3 säkrar våra trådlösa nätverk

Krypteringsstandarden för trådlösa nätverk har funnits tillgänglig ett tag men i år är året då den letar sig in i konsumentprodukter på allvar.

WPA, vilket är en förkortning av Wi-fi Protected Access, är den säkerhetsstandard som används för att skydda kommunikation över trådlösa nätverk. När du försöker ansluta till ett trådlöst nätverk och ombeds skriva in ett lösenord är det sannolikt WPA2 som skyddar nätverket.

En nyare version av standarden har faktiskt varit färdigställd en längre tid, men det är först i år som WPA3 ser ut att nå marknaden på bred front. Detta kan ha skyndats på av de säkerhetsbrister som WPA2-standarden råkade ut för i fjol, där krypteringen helt kunde kringgås på grund av en designmiss.

The Wi-fi Alliance, organisationen som ansvarar för att sätta definiera Wifi-standarder, presenterar nu WPA3 som ersättaren till den äldre versionen och lyfter fram fyra nya funktioner som viktiga förbättringar av säkerheten. Funktionerna ska dels förbättra säkerheten för vanliga användare men också förbättra tillgängligheten för både privata och företagsanvändare.

Alliansens pressmeddelande om två av de nya funktionerna är något svävande och icke-specifik. Funktionen ska ge nätverken bättre säkerhet även om användaren väljer ett lösenord som är svagt baserat på rekommenderade riktlinjer, men exakt hur dessa förbättringar går till förklaras inte i detalj. Sannolikt innebär det att anslutande enhet och nätverk utför extra säkerhetssteg i bakgrunden för att säkerställa att användaren är behörig.

Övriga två funktioner fokuserar på att stärka krypteringen. En av funktionerna ska stärka krypteringen för användare som befinner sig i öppna nätverk genom individbaserad kryptering. Den andra funktionen ger stöd för 192-bitars kryptering som följer riktlinjerna för säkerhetsalgoritmer som upprättats av Commercial National Security Algorithm (CNSA), en del av amerikanska säkerhetsmyndigheten NSA.

WPA3 förväntas bli en del av kommersiella produkter någon gång under året, sannolikt mot dess senare hälft då certifiering och utvecklingsprocesser för teknikprodukter tenderar att sätta igång långt innan produkten når hyllorna. När nätverksroutrar och annan nätverksutrustning får stöd för WPA3 kommer klientenheter, som datorer och telefoner, uppdateras med stöd för tekniken.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.