Facebook genomför stor förändring

Framöver kommer du se betydligt mer innehåll från vänner och bekanta i ditt Facebookflöde, medan företag och Facebook-sidor kommer synas mindre.

Igår meddelade Facebooks grundare Mark Zuckerberg att den sociala plattformen kommer genomgå rätt stora förändringar den närmaste tiden. Innehåll och inlägg från företag och sidor kommer att minska drastiskt medan uppdateringar från dina vänner, bekanta nära och kära kommer synas betydligt mer.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Zuckerberg säger att förändringar grundar sig i både extern och intern forskning. Studierna har visat på att inlägg från just vänner och familj många gånger får personer att må bättre och berikar tillvaron samtidigt som inlägg från företag många gånger kan få oss att må sämre. Zuckerberg skriver i inlägget:

”Vi byggde Facebook med intentionen att hjälpa människor hålla kontakten och komma närmare människor vi bryr oss om. Det är därför vi alltid satt mötet med vänner och familj i första rummet när vi utvecklat plattformen.”

Det som premieras i flödet kommer vara innehåll som folk interagerar med, reagerar på och delar. Ett exempel som Zuckerberg ger är direktsända videor som i regel väcker fler reaktioner än annat. Han skriver även att han förväntar sig att människor kommer spendera mindre tid på Facebook, men att tiden de spenderar där kommer vara mer givande och värdefull.

Snabbgudie

Om det finns företag eller Facebook-sidor du inte vill missa innehåll från behöver du inte bli allt för upprörd. Om du inte redan gjort det går det att i inställningarna göra så inlägg från den Facebook-sidan alltid visas.

  1. Gå in på Facebook-sidan

  2. Klicka på ”följer”

  3. Välj ”visa först” under ditt nyhetsflöde

På samma sida kan du också välja om du vill ta emot aviseringar eller inte, eller om du vill sluta följa en sida.

Läs mer om Facebook:

Kommentarer
11 svar

Nu finns det äntligen en officiell Spotify-app för Apple Watch. En uppdatering till Spotify finns i App Store.

Nu är det dags att utse de absolut bästa teknikprylarna från 2018, och det är vi på 99 som avgör genom att nominera och rösta. Det börjar direkt, så var med du också! Det finns också chans att vinna fina priser.

Trots ett namnbyte är det mesta sig likt hos Samsungs smarta klockor, men trevliga funktioner och klassledande batteritid ger en fantastisk helhetsupplevelse.

Volkswagen har uppdaterat sin IOS-app med stöd för bland annat Siri Shortcuts, så nu kan prenumeranter låsa upp bilen och frosta av rutan med hjälp av Apples röstassistent.

En kommande större variant av Airpods skulle själv kunna reda ut vad som är höger och vänster öra, och anpassa ljudet därefter enligt ett nytt patent som Apple säkrat.

Under föregående helg undersökte vi vilka användningsområden vi här på 99 nyttjar mest flitigt i våra telefoner. Resultatet är både oväntat och väntat.