Facebook genomför stor förändring

Framöver kommer du se betydligt mer innehåll från vänner och bekanta i ditt Facebookflöde, medan företag och Facebook-sidor kommer synas mindre.

Igår meddelade Facebooks grundare Mark Zuckerberg att den sociala plattformen kommer genomgå rätt stora förändringar den närmaste tiden. Innehåll och inlägg från företag och sidor kommer att minska drastiskt medan uppdateringar från dina vänner, bekanta nära och kära kommer synas betydligt mer.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Zuckerberg säger att förändringar grundar sig i både extern och intern forskning. Studierna har visat på att inlägg från just vänner och familj många gånger får personer att må bättre och berikar tillvaron samtidigt som inlägg från företag många gånger kan få oss att må sämre. Zuckerberg skriver i inlägget:

”Vi byggde Facebook med intentionen att hjälpa människor hålla kontakten och komma närmare människor vi bryr oss om. Det är därför vi alltid satt mötet med vänner och familj i första rummet när vi utvecklat plattformen.”

Det som premieras i flödet kommer vara innehåll som folk interagerar med, reagerar på och delar. Ett exempel som Zuckerberg ger är direktsända videor som i regel väcker fler reaktioner än annat. Han skriver även att han förväntar sig att människor kommer spendera mindre tid på Facebook, men att tiden de spenderar där kommer vara mer givande och värdefull.

Snabbgudie

Om det finns företag eller Facebook-sidor du inte vill missa innehåll från behöver du inte bli allt för upprörd. Om du inte redan gjort det går det att i inställningarna göra så inlägg från den Facebook-sidan alltid visas.

  1. Gå in på Facebook-sidan

  2. Klicka på ”följer”

  3. Välj ”visa först” under ditt nyhetsflöde

På samma sida kan du också välja om du vill ta emot aviseringar eller inte, eller om du vill sluta följa en sida.

Läs mer om Facebook: