Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

App Store förväntas få större intäkter än den globala filmindustrin i år

Analytiker som tittat på intäkterna för App Store och filmpremiärer spår att Apples mobila butik går om filmindustrins intäkter i år.

Apple hade en väldigt lönsam julhelg där App Store-kunder på IOS-plattformen spenderade över 890 miljoner dollar över julhelgen och 300 miljoner dollar över nyår, motsvarande strax över 7 miljarder kronor respektive 2,4 miljarder kronor. Det är en hel del pengar över bara några veckors tid, och enligt analytiker är detta en pågående trend som kommer få App Store att dra in mer pengar än vad filmindustrin förväntas dra in på biopremiärer i år.

Det är en herre vid namn Horace Dediu hos analytikerfirman Asymco som granskat intäkterna i App Store och biopremiärerna under året. Detta följer en rapport från 2015 där App Store gick om den amerikanska filmindustrins intäkter, och nu förväntas alltså App Store gå om filmindustrins intäkter på biopremiärer globalt. I Horace Dedius senaste inlägg konstaterar han att alla tecken pekar på att skiftet sker någon gång i år.

En annan intressant detalj som går att utläsa ur analysen är att utbetalningen till utvecklare som tar betalt för innehåll i App Store uppgår till 25 miljarder dollar årligen, vilket är mer än den totala omsättningen för Mcdonalds. Det konstateras också att kunder kommer spendera 100 miljoner dollar om dagen i App Store.

Asymco förutspår även, baserat på hur den ekonomiska utvecklingen varit för App Store hittills, att intäkterna kommer nå en halv biljard dollar till 2019. Det är cirka 4 triljoner kronor det, vilket mest låter som barn i sandlådan som försöker överträffa varandra med fantasisummor.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.