Surface Book 2 15-tum kommer till Sverige

Den större och mer kraftfulla bärbara datorn i andra generationen av Surface Book-familjen kommer till Sverige och kan förbeställas nu.

Surface Book är Microsofts produktfamilj av bärbara datorer som även agerar 2-i-1-enheter då skärmen kan kopplas loss från tangentbordsdelen. Till skillnad från Surface Pro-familjen hyser delen med tangentbordet en hel del potenta komponenter och ytterligare batteri, och uppföljaren Surface Book 2 uppdaterar denna kapacitet ytterligare.

Microsoft meddelar nu officiellt att Surface Book 2 kommer till Sverige, mer specifikt är det de större modellerna på 15 tum som lanseras här. Konfigurationerna som erbjuds skryter alla med en Core i7-processor, 16 GB primärminne och ett Nvidia Geforce GTX 1060 på grafiksidan. Där konfigurationerna skiljer sig åt är den inbyggda flashlagringen som kan fås i storlekar om 256 GB, 512 GB och 1 TB.

Skärm

Processor

Primärminne

Lagring

Grafikkort

Pris

15 tum

Core i7

16 GB

256 GB

Geforce GTX 1060

29 499 kr

15 tum

Core i7

16 GB

512 GB

Geforce GTX 1060

34 499 kr

15 tum

Core i7

16 GB

1 TB

Geforce GTX 1060

39 499 kr

Något som matchar de saftiga konfigurationerna är prislapparna. Som vi mer eller mindre fått vänja oss vid på senare tid börjar prislapparna runt 30 000 och går uppåt. Konfigurationen med 256 GB lagring kostar 29 499 kronor, den med 512 GB lagring kostar 34 499 kronor och en med 1 TB lagring tömmer plånboken med rediga 39 499 kronor.

Datorerna kan förbeställas nu i svenska Microsoft Store och leveranserna ska enligt Microsoft dyka upp innan sommaren.

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.