Surface Book 2 15-tum kommer till Sverige

Den större och mer kraftfulla bärbara datorn i andra generationen av Surface Book-familjen kommer till Sverige och kan förbeställas nu.

Surface Book är Microsofts produktfamilj av bärbara datorer som även agerar 2-i-1-enheter då skärmen kan kopplas loss från tangentbordsdelen. Till skillnad från Surface Pro-familjen hyser delen med tangentbordet en hel del potenta komponenter och ytterligare batteri, och uppföljaren Surface Book 2 uppdaterar denna kapacitet ytterligare.

Microsoft meddelar nu officiellt att Surface Book 2 kommer till Sverige, mer specifikt är det de större modellerna på 15 tum som lanseras här. Konfigurationerna som erbjuds skryter alla med en Core i7-processor, 16 GB primärminne och ett Nvidia Geforce GTX 1060 på grafiksidan. Där konfigurationerna skiljer sig åt är den inbyggda flashlagringen som kan fås i storlekar om 256 GB, 512 GB och 1 TB.

Skärm

Processor

Primärminne

Lagring

Grafikkort

Pris

15 tum

Core i7

16 GB

256 GB

Geforce GTX 1060

29 499 kr

15 tum

Core i7

16 GB

512 GB

Geforce GTX 1060

34 499 kr

15 tum

Core i7

16 GB

1 TB

Geforce GTX 1060

39 499 kr

Något som matchar de saftiga konfigurationerna är prislapparna. Som vi mer eller mindre fått vänja oss vid på senare tid börjar prislapparna runt 30 000 och går uppåt. Konfigurationen med 256 GB lagring kostar 29 499 kronor, den med 512 GB lagring kostar 34 499 kronor och en med 1 TB lagring tömmer plånboken med rediga 39 499 kronor.

Datorerna kan förbeställas nu i svenska Microsoft Store och leveranserna ska enligt Microsoft dyka upp innan sommaren.

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

Efter fjolårets kontroverser runt Facebook inleddes en utredning i Storbritannien. Slutsatsen är att bolaget inte bör få reglera sig självt.

Frostat glas på baksidan, precis som Pixel 3 och stöd för utgående laddning precis som Huawei Mate 20 Pro. Om de senaste ryktena stämmer kommer årets Iphone låna flera funktioner från Android-lägret.

Sam Jadallah har arbetat både hos Microsoft och lett ett företag som tillverkar smarta lås. Nu har han börjat hos Apple, som också köpt ett företag som arbetar med röststyrning.

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.