Surface Book 2 15-tum kommer till Sverige

Den större och mer kraftfulla bärbara datorn i andra generationen av Surface Book-familjen kommer till Sverige och kan förbeställas nu.

Surface Book är Microsofts produktfamilj av bärbara datorer som även agerar 2-i-1-enheter då skärmen kan kopplas loss från tangentbordsdelen. Till skillnad från Surface Pro-familjen hyser delen med tangentbordet en hel del potenta komponenter och ytterligare batteri, och uppföljaren Surface Book 2 uppdaterar denna kapacitet ytterligare.

Microsoft meddelar nu officiellt att Surface Book 2 kommer till Sverige, mer specifikt är det de större modellerna på 15 tum som lanseras här. Konfigurationerna som erbjuds skryter alla med en Core i7-processor, 16 GB primärminne och ett Nvidia Geforce GTX 1060 på grafiksidan. Där konfigurationerna skiljer sig åt är den inbyggda flashlagringen som kan fås i storlekar om 256 GB, 512 GB och 1 TB.

Skärm

Processor

Primärminne

Lagring

Grafikkort

Pris

15 tum

Core i7

16 GB

256 GB

Geforce GTX 1060

29 499 kr

15 tum

Core i7

16 GB

512 GB

Geforce GTX 1060

34 499 kr

15 tum

Core i7

16 GB

1 TB

Geforce GTX 1060

39 499 kr

Något som matchar de saftiga konfigurationerna är prislapparna. Som vi mer eller mindre fått vänja oss vid på senare tid börjar prislapparna runt 30 000 och går uppåt. Konfigurationen med 256 GB lagring kostar 29 499 kronor, den med 512 GB lagring kostar 34 499 kronor och en med 1 TB lagring tömmer plånboken med rediga 39 499 kronor.

Datorerna kan förbeställas nu i svenska Microsoft Store och leveranserna ska enligt Microsoft dyka upp innan sommaren.

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.