Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Chromecast uppges störa Wifi-nätverk

Det har börjat dyka upp rapporter om att Chromecast-enheter kan störa ut vanliga Wifi-nätverk när de väcks från viloläge.

Om du har upptäckt att dina trådlösa Wifi-nätverk har strulat på senare tid och du äger en eller flera Chromecast-enheter kan det vara de sistnämnda som är orsaken. Ett antal olika rapporter om bekymmer med trådlösa nätverk hos Chromecast-användare har dykt upp både på Reddit och i Googles egna produktforum.

Mer specifikt verkar det som att problemen med Wifi-nätverk uppstår när olika enheter som stöder Cast-funktionen läggs till i nätverket. Initialt verkade det som att problemet var begränsat till routrar från TP-Link, men efterhand har ett flertal användare rapporterat samma problem med routrar från Asus, Linksys, Netgear, med flera.

Problemet verkar ligga i hur Google Cast-utrustade enheter som befinner sig i viloläge skickar information till routrar. I vanliga fall brukar enheter av denna typ skicka MDNS-paket till routern var tjugonde sekund för att kunna bibehålla anslutningen till nätverket. Vad som upptäckts nu är att Cast-enheterna ibland kan skicka stora mängder data under kort tid när de väcks från viloläge, vilket enligt TP-Link kan handla om så mycket som 100 000 paket.

Mängden datapaket som skickas ska tydligen bli större ju längre tid enheten befinner sig i viloläge. Detta ska överbelasta routern och riskerar därmed att sänka nätverken under en tid efter att Cast-enheten väckts från viloläge. Att starta om routern löser problemet, men detta är inte en önskvärd lösning under vardag där Cast-enheterna kan väckas från viloläge ett flertal gånger under en dag.

En talesperson från Google har bekräftat att de "är medvetna om att ett litet antal användare rapporterat problemet", och att de jobbar på att hitta en lösning. TP-Link har redan gjort firmware-uppdateringar tillgängliga för några av sina routrar, och övriga leverantörer lär säkerligen göra detsamma inom kort.

Undertecknad råkade sannolikt på just detta igår. På besök hos en familjemedlem kunde jag inte utröna varför Wifi-nätverket på övervåningen inte fungerade medan nätverket på nedervåningen fungerade felfritt, båda nätverken ansluter till samma bredbandsrouter. Tv:n på övervåningen är utrustad med en Chromecast.

Om du stöter på problem med dina Wifi-nätverk och använder en Cast-utrustad enhet kan det alltså vara läge att leta efter firmware-uppdatering till din router i väntan på att Google ska släppa en uppdatering som åtgärdar problemet.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.