Sony Xperia XZ Pro uppges få 4K-skärm och Snapdragon 845

Om vi ska tro på de senaste läckorna kommer Sonys kommande flaggskepp skryta med rejäla specifikationer sett till skärm och systemkrets.

Samsung må få nästintill all uppmärksamhet när det gäller flaggskeppsmobiler på Android-marknaden, men det finns andra företag som skryter med rejäla specifikationer och Sony är ett sådant företag. Sony var först med att plocka in 4K-skärmar i Xperia-familjen och detta ser ut att fortsätta med XZ Pro-familjen.

Sony Xperia XZ Pro uppges vara namnet på en kommande flaggskeppstelefon som likt tidigare modeller med Ultra-beteckningen ska få en bildpanel med 4K-upplösning. Skärmen ska vara en 5,7 tum stor OLED-panel och den massiva upplösningen ska backas av Qualcomms kommande prestandakrets Snapdragon 845. Hela härligheten ska också backas av 6 gigabyte primärminne.

Vidare specifikationer anger att lagringen ska fås om maximala 128 gigabyte. Kameradelen sägs bestå av dubbla bakre kameramoduler med 18 respektive 12 megapixel upplösning, men huruvida någon av dessa är zoom- eller vidvinkelobjektiv avslöjas inte. Den främre kameran uppges få 13 megapixel upplösning. Batterikapaciteten ryktas bli klart godkända 3 420 milliamperetimmar och i linje med produktfamiljens historia blir den även vatten- och dammtålig enligt IP68-certifiering.

Sony Xperia XZ Pro ska presenteras och kanske även lanseras under Mobile World Congress i februari, 99-redaktionens Amanda och Ida kommer vara på plats och rapportera om Sonys monstermobil. Telefonens förväntade prislapp uppges hamna på cirka 9 300 kronor plus kemikalieskatt.

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.