Sony Xperia XZ Pro uppges få 4K-skärm och Snapdragon 845

Om vi ska tro på de senaste läckorna kommer Sonys kommande flaggskepp skryta med rejäla specifikationer sett till skärm och systemkrets.

Samsung må få nästintill all uppmärksamhet när det gäller flaggskeppsmobiler på Android-marknaden, men det finns andra företag som skryter med rejäla specifikationer och Sony är ett sådant företag. Sony var först med att plocka in 4K-skärmar i Xperia-familjen och detta ser ut att fortsätta med XZ Pro-familjen.

Sony Xperia XZ Pro uppges vara namnet på en kommande flaggskeppstelefon som likt tidigare modeller med Ultra-beteckningen ska få en bildpanel med 4K-upplösning. Skärmen ska vara en 5,7 tum stor OLED-panel och den massiva upplösningen ska backas av Qualcomms kommande prestandakrets Snapdragon 845. Hela härligheten ska också backas av 6 gigabyte primärminne.

Vidare specifikationer anger att lagringen ska fås om maximala 128 gigabyte. Kameradelen sägs bestå av dubbla bakre kameramoduler med 18 respektive 12 megapixel upplösning, men huruvida någon av dessa är zoom- eller vidvinkelobjektiv avslöjas inte. Den främre kameran uppges få 13 megapixel upplösning. Batterikapaciteten ryktas bli klart godkända 3 420 milliamperetimmar och i linje med produktfamiljens historia blir den även vatten- och dammtålig enligt IP68-certifiering.

Sony Xperia XZ Pro ska presenteras och kanske även lanseras under Mobile World Congress i februari, 99-redaktionens Amanda och Ida kommer vara på plats och rapportera om Sonys monstermobil. Telefonens förväntade prislapp uppges hamna på cirka 9 300 kronor plus kemikalieskatt.

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.

Hur gick det i förra veckans quiz? Här kan du jämföra dig med de andra som gjorde testet.

Nästa vecka kommer Sony visa upp sin nya Android-telefon på Mobile World Congress och i dag släppte de en kryptiskt video för telefonen.