Sony Xperia XZ Pro uppges få 4K-skärm och Snapdragon 845

Om vi ska tro på de senaste läckorna kommer Sonys kommande flaggskepp skryta med rejäla specifikationer sett till skärm och systemkrets.

Samsung må få nästintill all uppmärksamhet när det gäller flaggskeppsmobiler på Android-marknaden, men det finns andra företag som skryter med rejäla specifikationer och Sony är ett sådant företag. Sony var först med att plocka in 4K-skärmar i Xperia-familjen och detta ser ut att fortsätta med XZ Pro-familjen.

Sony Xperia XZ Pro uppges vara namnet på en kommande flaggskeppstelefon som likt tidigare modeller med Ultra-beteckningen ska få en bildpanel med 4K-upplösning. Skärmen ska vara en 5,7 tum stor OLED-panel och den massiva upplösningen ska backas av Qualcomms kommande prestandakrets Snapdragon 845. Hela härligheten ska också backas av 6 gigabyte primärminne.

Vidare specifikationer anger att lagringen ska fås om maximala 128 gigabyte. Kameradelen sägs bestå av dubbla bakre kameramoduler med 18 respektive 12 megapixel upplösning, men huruvida någon av dessa är zoom- eller vidvinkelobjektiv avslöjas inte. Den främre kameran uppges få 13 megapixel upplösning. Batterikapaciteten ryktas bli klart godkända 3 420 milliamperetimmar och i linje med produktfamiljens historia blir den även vatten- och dammtålig enligt IP68-certifiering.

Sony Xperia XZ Pro ska presenteras och kanske även lanseras under Mobile World Congress i februari, 99-redaktionens Amanda och Ida kommer vara på plats och rapportera om Sonys monstermobil. Telefonens förväntade prislapp uppges hamna på cirka 9 300 kronor plus kemikalieskatt.

Nu finns det äntligen en officiell Spotify-app för Apple Watch. En uppdatering till Spotify finns i App Store.

Nu är det dags att utse de absolut bästa teknikprylarna från 2018, och det är vi på 99 som avgör genom att nominera och rösta. Det börjar direkt, så var med du också! Det finns också chans att vinna fina priser.

Trots ett namnbyte är det mesta sig likt hos Samsungs smarta klockor, men trevliga funktioner och klassledande batteritid ger en fantastisk helhetsupplevelse.

Volkswagen har uppdaterat sin IOS-app med stöd för bland annat Siri Shortcuts, så nu kan prenumeranter låsa upp bilen och frosta av rutan med hjälp av Apples röstassistent.

En kommande större variant av Airpods skulle själv kunna reda ut vad som är höger och vänster öra, och anpassa ljudet därefter enligt ett nytt patent som Apple säkrat.

Under föregående helg undersökte vi vilka användningsområden vi här på 99 nyttjar mest flitigt i våra telefoner. Resultatet är både oväntat och väntat.