Sony Xperia XZ Pro uppges få 4K-skärm och Snapdragon 845

Om vi ska tro på de senaste läckorna kommer Sonys kommande flaggskepp skryta med rejäla specifikationer sett till skärm och systemkrets.

Samsung må få nästintill all uppmärksamhet när det gäller flaggskeppsmobiler på Android-marknaden, men det finns andra företag som skryter med rejäla specifikationer och Sony är ett sådant företag. Sony var först med att plocka in 4K-skärmar i Xperia-familjen och detta ser ut att fortsätta med XZ Pro-familjen.

Sony Xperia XZ Pro uppges vara namnet på en kommande flaggskeppstelefon som likt tidigare modeller med Ultra-beteckningen ska få en bildpanel med 4K-upplösning. Skärmen ska vara en 5,7 tum stor OLED-panel och den massiva upplösningen ska backas av Qualcomms kommande prestandakrets Snapdragon 845. Hela härligheten ska också backas av 6 gigabyte primärminne.

Vidare specifikationer anger att lagringen ska fås om maximala 128 gigabyte. Kameradelen sägs bestå av dubbla bakre kameramoduler med 18 respektive 12 megapixel upplösning, men huruvida någon av dessa är zoom- eller vidvinkelobjektiv avslöjas inte. Den främre kameran uppges få 13 megapixel upplösning. Batterikapaciteten ryktas bli klart godkända 3 420 milliamperetimmar och i linje med produktfamiljens historia blir den även vatten- och dammtålig enligt IP68-certifiering.

Sony Xperia XZ Pro ska presenteras och kanske även lanseras under Mobile World Congress i februari, 99-redaktionens Amanda och Ida kommer vara på plats och rapportera om Sonys monstermobil. Telefonens förväntade prislapp uppges hamna på cirka 9 300 kronor plus kemikalieskatt.

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

Efter fjolårets kontroverser runt Facebook inleddes en utredning i Storbritannien. Slutsatsen är att bolaget inte bör få reglera sig självt.

Frostat glas på baksidan, precis som Pixel 3 och stöd för utgående laddning precis som Huawei Mate 20 Pro. Om de senaste ryktena stämmer kommer årets Iphone låna flera funktioner från Android-lägret.

Sam Jadallah har arbetat både hos Microsoft och lett ett företag som tillverkar smarta lås. Nu har han börjat hos Apple, som också köpt ett företag som arbetar med röststyrning.

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.