Bli inte lurad på Facebook – tyvärr säljer vi inte Iphone X superbilligt

Vi har blivit uppmärksammade på att någon använder vårt namn för att försöka lura på Iphone X-sugna ett dyrt abonnemang via Facebook. Låt er inte luras.

På Facebook syns det då och då inlägg i flödet som lockar dig med gratis ditt eller superbilligt datt. Vi har blivit uppmärksammade på att någon använder vårt namn och en av våra artiklar för att locka med ett mycket tvivelaktigt erbjudande om att köpa Iphone X för endast 29 kronor.

Hur trevligt det än hade varit att kunna erbjuda er att köpa Iphone X nästan gratis har vi inget med det här att göra, så låt er inte luras. Det finns många varningstecken som borde avslöja bluffen. Bland annat finns det en bild på en telefon – men det är inte en Iphone X. Dessutom nämner ingressen till vår närmare fyra år gamla artikel IOS 7, den senaste versionen av IOS är 11.2.2.

Skulle du ändå klicka dig vidare landar du inte på 99.se, utan på en annan sida som försöker säljer på dig ett dyrt abonnemang.

Supertips!

Det allra bästa tipset innan du trycker på en länk som denna på Facebook är att hålla muspekaren över länken en stund utan att trycka. Då syns det om du kommer att skickas till 99.se eller som i det här fallet till "royalusafamily.site". I Safari på Mac OS syns adressen som länken leder till i statusfältet längst ned (välj att visa statusmenyn under menyn Innehåll om du inte har den aktiv). Samma sak i Chrome, adressen till länken du håller muspekaren över syns längst ned i fönstret.

I Facebook-appen på mobilen är det sämre, där verkar det inte gå att förhandsgranska länkar på samma sätt, men använd ditt sunda förnuft, är det för bra för att vara sant så är det troligen det. Skippa att klicka. Om du ändå vill klicka se till att du håller koll på adressraden, hamnar du verkligen på rätt ställe?

Källa: Bluffakuten

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Nu finns det äntligen en officiell Spotify-app för Apple Watch. En uppdatering till Spotify finns i App Store.

Nu är det dags att utse de absolut bästa teknikprylarna från 2018, och det är vi på 99 som avgör genom att nominera och rösta. Det börjar direkt, så var med du också! Det finns också chans att vinna fina priser.

Trots ett namnbyte är det mesta sig likt hos Samsungs smarta klockor, men trevliga funktioner och klassledande batteritid ger en fantastisk helhetsupplevelse.

Volkswagen har uppdaterat sin IOS-app med stöd för bland annat Siri Shortcuts, så nu kan prenumeranter låsa upp bilen och frosta av rutan med hjälp av Apples röstassistent.

En kommande större variant av Airpods skulle själv kunna reda ut vad som är höger och vänster öra, och anpassa ljudet därefter enligt ett nytt patent som Apple säkrat.

Under föregående helg undersökte vi vilka användningsområden vi här på 99 nyttjar mest flitigt i våra telefoner. Resultatet är både oväntat och väntat.