Bli inte lurad på Facebook – tyvärr säljer vi inte Iphone X superbilligt

Vi har blivit uppmärksammade på att någon använder vårt namn för att försöka lura på Iphone X-sugna ett dyrt abonnemang via Facebook. Låt er inte luras.

På Facebook syns det då och då inlägg i flödet som lockar dig med gratis ditt eller superbilligt datt. Vi har blivit uppmärksammade på att någon använder vårt namn och en av våra artiklar för att locka med ett mycket tvivelaktigt erbjudande om att köpa Iphone X för endast 29 kronor.

Hur trevligt det än hade varit att kunna erbjuda er att köpa Iphone X nästan gratis har vi inget med det här att göra, så låt er inte luras. Det finns många varningstecken som borde avslöja bluffen. Bland annat finns det en bild på en telefon – men det är inte en Iphone X. Dessutom nämner ingressen till vår närmare fyra år gamla artikel IOS 7, den senaste versionen av IOS är 11.2.2.

Skulle du ändå klicka dig vidare landar du inte på 99.se, utan på en annan sida som försöker säljer på dig ett dyrt abonnemang.

Supertips!

Det allra bästa tipset innan du trycker på en länk som denna på Facebook är att hålla muspekaren över länken en stund utan att trycka. Då syns det om du kommer att skickas till 99.se eller som i det här fallet till "royalusafamily.site". I Safari på Mac OS syns adressen som länken leder till i statusfältet längst ned (välj att visa statusmenyn under menyn Innehåll om du inte har den aktiv). Samma sak i Chrome, adressen till länken du håller muspekaren över syns längst ned i fönstret.

I Facebook-appen på mobilen är det sämre, där verkar det inte gå att förhandsgranska länkar på samma sätt, men använd ditt sunda förnuft, är det för bra för att vara sant så är det troligen det. Skippa att klicka. Om du ändå vill klicka se till att du håller koll på adressraden, hamnar du verkligen på rätt ställe?

Källa: Bluffakuten

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.