Bli inte lurad på Facebook – tyvärr säljer vi inte Iphone X superbilligt

Vi har blivit uppmärksammade på att någon använder vårt namn för att försöka lura på Iphone X-sugna ett dyrt abonnemang via Facebook. Låt er inte luras.

På Facebook syns det då och då inlägg i flödet som lockar dig med gratis ditt eller superbilligt datt. Vi har blivit uppmärksammade på att någon använder vårt namn och en av våra artiklar för att locka med ett mycket tvivelaktigt erbjudande om att köpa Iphone X för endast 29 kronor.

Hur trevligt det än hade varit att kunna erbjuda er att köpa Iphone X nästan gratis har vi inget med det här att göra, så låt er inte luras. Det finns många varningstecken som borde avslöja bluffen. Bland annat finns det en bild på en telefon – men det är inte en Iphone X. Dessutom nämner ingressen till vår närmare fyra år gamla artikel IOS 7, den senaste versionen av IOS är 11.2.2.

Skulle du ändå klicka dig vidare landar du inte på 99.se, utan på en annan sida som försöker säljer på dig ett dyrt abonnemang.

Supertips!

Det allra bästa tipset innan du trycker på en länk som denna på Facebook är att hålla muspekaren över länken en stund utan att trycka. Då syns det om du kommer att skickas till 99.se eller som i det här fallet till "royalusafamily.site". I Safari på Mac OS syns adressen som länken leder till i statusfältet längst ned (välj att visa statusmenyn under menyn Innehåll om du inte har den aktiv). Samma sak i Chrome, adressen till länken du håller muspekaren över syns längst ned i fönstret.

I Facebook-appen på mobilen är det sämre, där verkar det inte gå att förhandsgranska länkar på samma sätt, men använd ditt sunda förnuft, är det för bra för att vara sant så är det troligen det. Skippa att klicka. Om du ändå vill klicka se till att du håller koll på adressraden, hamnar du verkligen på rätt ställe?

Källa: Bluffakuten

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.