Tag Heuer visar modulär och mindre snordyr smartklocka

Tag Heuer följer upp sin tidigare smartklocka med en mindre variant där insidan uppdaterats men priserna faktiskt sjunkit till mindre dyra nivåer.

Schweiziska klockmakarna Tag Heuer säljer sedan tidigare en Android Wear-baserad smart klocka vid namn Connected Modular 45. Siffran 45 anspelar på urtavlans storlek på 45 millimeter medan Modular syftar på att olika delar av klockan kan bytas ut mot alternativa komponenter. Klockan är stor och dyr, men nu har företaget presenterat Connected Modular 41 som är både mindre, modernare och billigare.

Connected Modular 41 har som namnet antyder en mindre urtavla på 41 millimeter, och även här kan du byta ut komponenter som armband och fästen. En något intressant modulär egenskap är att du även kan byta ut själva uret och ersätta den med en modul som är en traditionell mekanisk klocka. Om du väljer att behålla den smarta klockan erbjuder denna en skärm på 1,2 tum och upplösningen 390 x 390 pixel. Skärmen skyddas också av ett lager safir för ökad tålighet och lyxkänsla.

Mjukvaran som körs är Android Wear 2.0 och kretsen som driver detta är en ny Intel-krets i form av Cloverdale Peak-generationen, en snabbare och mer effektiv krets än den Intel Atom-krets som sitter i Connected Modular 45. Primärminnet är en gigabyte stort och det interna lagringsutrymmet rymmer åtta gigabyte information. Klockan är också utrustad med NFC och stöder Android Pay.

Tag Heuer Connected Modular 41 ska kosta cirka 1 200 dollar, motsvarande cirka 12 000 kronor utan kemikalieskatt inräknat vilket är billigare än storasyskonet men fortfarande inte plånboksvänligt direkt. Klockan finns att beställa på Tag Heuers webbaffär och ska levereras under januari eller februari beroende på vilken kombination av moduler du väljer.

Kommentarer
4 svar

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.