Tag Heuer visar modulär och mindre snordyr smartklocka

Tag Heuer följer upp sin tidigare smartklocka med en mindre variant där insidan uppdaterats men priserna faktiskt sjunkit till mindre dyra nivåer.

Schweiziska klockmakarna Tag Heuer säljer sedan tidigare en Android Wear-baserad smart klocka vid namn Connected Modular 45. Siffran 45 anspelar på urtavlans storlek på 45 millimeter medan Modular syftar på att olika delar av klockan kan bytas ut mot alternativa komponenter. Klockan är stor och dyr, men nu har företaget presenterat Connected Modular 41 som är både mindre, modernare och billigare.

Connected Modular 41 har som namnet antyder en mindre urtavla på 41 millimeter, och även här kan du byta ut komponenter som armband och fästen. En något intressant modulär egenskap är att du även kan byta ut själva uret och ersätta den med en modul som är en traditionell mekanisk klocka. Om du väljer att behålla den smarta klockan erbjuder denna en skärm på 1,2 tum och upplösningen 390 x 390 pixel. Skärmen skyddas också av ett lager safir för ökad tålighet och lyxkänsla.

Mjukvaran som körs är Android Wear 2.0 och kretsen som driver detta är en ny Intel-krets i form av Cloverdale Peak-generationen, en snabbare och mer effektiv krets än den Intel Atom-krets som sitter i Connected Modular 45. Primärminnet är en gigabyte stort och det interna lagringsutrymmet rymmer åtta gigabyte information. Klockan är också utrustad med NFC och stöder Android Pay.

Tag Heuer Connected Modular 41 ska kosta cirka 1 200 dollar, motsvarande cirka 12 000 kronor utan kemikalieskatt inräknat vilket är billigare än storasyskonet men fortfarande inte plånboksvänligt direkt. Klockan finns att beställa på Tag Heuers webbaffär och ska levereras under januari eller februari beroende på vilken kombination av moduler du väljer.

Kommentarer
4 svar

Nu finns det äntligen en officiell Spotify-app för Apple Watch. En uppdatering till Spotify finns i App Store.

Nu är det dags att utse de absolut bästa teknikprylarna från 2018, och det är vi på 99 som avgör genom att nominera och rösta. Det börjar direkt, så var med du också! Det finns också chans att vinna fina priser.

Trots ett namnbyte är det mesta sig likt hos Samsungs smarta klockor, men trevliga funktioner och klassledande batteritid ger en fantastisk helhetsupplevelse.

Volkswagen har uppdaterat sin IOS-app med stöd för bland annat Siri Shortcuts, så nu kan prenumeranter låsa upp bilen och frosta av rutan med hjälp av Apples röstassistent.

En kommande större variant av Airpods skulle själv kunna reda ut vad som är höger och vänster öra, och anpassa ljudet därefter enligt ett nytt patent som Apple säkrat.

Under föregående helg undersökte vi vilka användningsområden vi här på 99 nyttjar mest flitigt i våra telefoner. Resultatet är både oväntat och väntat.