Tag Heuer visar modulär och mindre snordyr smartklocka

Tag Heuer följer upp sin tidigare smartklocka med en mindre variant där insidan uppdaterats men priserna faktiskt sjunkit till mindre dyra nivåer.

Schweiziska klockmakarna Tag Heuer säljer sedan tidigare en Android Wear-baserad smart klocka vid namn Connected Modular 45. Siffran 45 anspelar på urtavlans storlek på 45 millimeter medan Modular syftar på att olika delar av klockan kan bytas ut mot alternativa komponenter. Klockan är stor och dyr, men nu har företaget presenterat Connected Modular 41 som är både mindre, modernare och billigare.

Connected Modular 41 har som namnet antyder en mindre urtavla på 41 millimeter, och även här kan du byta ut komponenter som armband och fästen. En något intressant modulär egenskap är att du även kan byta ut själva uret och ersätta den med en modul som är en traditionell mekanisk klocka. Om du väljer att behålla den smarta klockan erbjuder denna en skärm på 1,2 tum och upplösningen 390 x 390 pixel. Skärmen skyddas också av ett lager safir för ökad tålighet och lyxkänsla.

Mjukvaran som körs är Android Wear 2.0 och kretsen som driver detta är en ny Intel-krets i form av Cloverdale Peak-generationen, en snabbare och mer effektiv krets än den Intel Atom-krets som sitter i Connected Modular 45. Primärminnet är en gigabyte stort och det interna lagringsutrymmet rymmer åtta gigabyte information. Klockan är också utrustad med NFC och stöder Android Pay.

Tag Heuer Connected Modular 41 ska kosta cirka 1 200 dollar, motsvarande cirka 12 000 kronor utan kemikalieskatt inräknat vilket är billigare än storasyskonet men fortfarande inte plånboksvänligt direkt. Klockan finns att beställa på Tag Heuers webbaffär och ska levereras under januari eller februari beroende på vilken kombination av moduler du väljer.

Kommentarer
4 svar

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.