Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tag Heuer visar modulär och mindre snordyr smartklocka

Tag Heuer följer upp sin tidigare smartklocka med en mindre variant där insidan uppdaterats men priserna faktiskt sjunkit till mindre dyra nivåer.

Schweiziska klockmakarna Tag Heuer säljer sedan tidigare en Android Wear-baserad smart klocka vid namn Connected Modular 45. Siffran 45 anspelar på urtavlans storlek på 45 millimeter medan Modular syftar på att olika delar av klockan kan bytas ut mot alternativa komponenter. Klockan är stor och dyr, men nu har företaget presenterat Connected Modular 41 som är både mindre, modernare och billigare.

Connected Modular 41 har som namnet antyder en mindre urtavla på 41 millimeter, och även här kan du byta ut komponenter som armband och fästen. En något intressant modulär egenskap är att du även kan byta ut själva uret och ersätta den med en modul som är en traditionell mekanisk klocka. Om du väljer att behålla den smarta klockan erbjuder denna en skärm på 1,2 tum och upplösningen 390 x 390 pixel. Skärmen skyddas också av ett lager safir för ökad tålighet och lyxkänsla.

Mjukvaran som körs är Android Wear 2.0 och kretsen som driver detta är en ny Intel-krets i form av Cloverdale Peak-generationen, en snabbare och mer effektiv krets än den Intel Atom-krets som sitter i Connected Modular 45. Primärminnet är en gigabyte stort och det interna lagringsutrymmet rymmer åtta gigabyte information. Klockan är också utrustad med NFC och stöder Android Pay.

Tag Heuer Connected Modular 41 ska kosta cirka 1 200 dollar, motsvarande cirka 12 000 kronor utan kemikalieskatt inräknat vilket är billigare än storasyskonet men fortfarande inte plånboksvänligt direkt. Klockan finns att beställa på Tag Heuers webbaffär och ska levereras under januari eller februari beroende på vilken kombination av moduler du väljer.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.