Tag Heuer visar modulär och mindre snordyr smartklocka

Tag Heuer följer upp sin tidigare smartklocka med en mindre variant där insidan uppdaterats men priserna faktiskt sjunkit till mindre dyra nivåer.

Schweiziska klockmakarna Tag Heuer säljer sedan tidigare en Android Wear-baserad smart klocka vid namn Connected Modular 45. Siffran 45 anspelar på urtavlans storlek på 45 millimeter medan Modular syftar på att olika delar av klockan kan bytas ut mot alternativa komponenter. Klockan är stor och dyr, men nu har företaget presenterat Connected Modular 41 som är både mindre, modernare och billigare.

Connected Modular 41 har som namnet antyder en mindre urtavla på 41 millimeter, och även här kan du byta ut komponenter som armband och fästen. En något intressant modulär egenskap är att du även kan byta ut själva uret och ersätta den med en modul som är en traditionell mekanisk klocka. Om du väljer att behålla den smarta klockan erbjuder denna en skärm på 1,2 tum och upplösningen 390 x 390 pixel. Skärmen skyddas också av ett lager safir för ökad tålighet och lyxkänsla.

Mjukvaran som körs är Android Wear 2.0 och kretsen som driver detta är en ny Intel-krets i form av Cloverdale Peak-generationen, en snabbare och mer effektiv krets än den Intel Atom-krets som sitter i Connected Modular 45. Primärminnet är en gigabyte stort och det interna lagringsutrymmet rymmer åtta gigabyte information. Klockan är också utrustad med NFC och stöder Android Pay.

Tag Heuer Connected Modular 41 ska kosta cirka 1 200 dollar, motsvarande cirka 12 000 kronor utan kemikalieskatt inräknat vilket är billigare än storasyskonet men fortfarande inte plånboksvänligt direkt. Klockan finns att beställa på Tag Heuers webbaffär och ska levereras under januari eller februari beroende på vilken kombination av moduler du väljer.

Kommentarer
4 svar

Nästa vecka kommer Sony visa upp sin nya Android-telefon på Mobile World Congress och i dag släppte de en kryptiskt video för telefonen.

Nyligen valde Google att plocka bort direktlänkar till bilder bland sökresultaten. En klart irriterande grej men något som nu går att fixa genom ett enkelt tillägg.

Ett speciellt indiskt tecken fick appar på IOS-enheter att krascha vilket gjorde livet surt för folk med trollande kompisar. Nu har Apple löst den irriterande buggen med nyligen släppta IOS 11.2.6.

Vi vill tipsa om Lametric Time, en smart liten kontrollpanel med snygg pixelgrafik som funkar både på jobbet och hemma.

Ytterligare en instruktionsfilm för Homepod når Youtube, denna gången med fokus på att få ut det mesta av sin smarta högtalare.

Apples nya högeffektiva bildformat sparar dig utrymme, men är inte kompatibelt med allt och att konvertera stora mängder bilder tar tid. Denna snabbguide gör processen snabb och enkel.