DJI utökar drönarfamiljen Mavic med modellen Air

Nu lanserar DJI en ny drönare vid namn Mavic Air. Som namnet antyder handlar det om en lite mindre och lättare modell jämfört med deras tidigare Mavic Pro.

DJI är kända för att bygga drönare i olika storlekar och prisklasser. Mest kända är de kanske för sin modell Phantom – som regelbundet brukar synas på nätet och i Apples fysiska butiker.

Företaget har sedan tidigare haft drönare i mindre modeller med namnet Mavic Pro och DJI Spark. Nu lanseras en ny modell med namnet Mavic Air. Med det nya tillskottet siktar företaget på segmentet mellan de tidigare modellerna.

Mavic Air begåvas med en kamera som kan filma i 4K-upplösning och med en flygtid på lite drygt 20 minuter. Den har en räckvidd på upp till fyra kilometer och kan flyga i närmare 70 kilometer i timmen.

En uppsjö av funktioner och specifikationer tillkommer – men nämnvärt är att den är liten. Väldigt liten. Och den kan dessutom fällas ihop. Den väger endast 430 gram, ungefär som två Iphone 8 Plus. I hopfällt läge mäter enheten 168 mm på längden, 83 mm på bredden och 49 mm på höjden i hopfällt läge – jämförelsevis har Iphone 8 plus måtten 158 x 78 x 7,5 mm.

DJI Mavic Air släpps den 28e januari och kommer att kosta ungefär 8 500 kronor i Sverige.

Källa: Techradar

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.