DJI utökar drönarfamiljen Mavic med modellen Air

Nu lanserar DJI en ny drönare vid namn Mavic Air. Som namnet antyder handlar det om en lite mindre och lättare modell jämfört med deras tidigare Mavic Pro.

DJI är kända för att bygga drönare i olika storlekar och prisklasser. Mest kända är de kanske för sin modell Phantom – som regelbundet brukar synas på nätet och i Apples fysiska butiker.

Företaget har sedan tidigare haft drönare i mindre modeller med namnet Mavic Pro och DJI Spark. Nu lanseras en ny modell med namnet Mavic Air. Med det nya tillskottet siktar företaget på segmentet mellan de tidigare modellerna.

Mavic Air begåvas med en kamera som kan filma i 4K-upplösning och med en flygtid på lite drygt 20 minuter. Den har en räckvidd på upp till fyra kilometer och kan flyga i närmare 70 kilometer i timmen.

En uppsjö av funktioner och specifikationer tillkommer – men nämnvärt är att den är liten. Väldigt liten. Och den kan dessutom fällas ihop. Den väger endast 430 gram, ungefär som två Iphone 8 Plus. I hopfällt läge mäter enheten 168 mm på längden, 83 mm på bredden och 49 mm på höjden i hopfällt läge – jämförelsevis har Iphone 8 plus måtten 158 x 78 x 7,5 mm.

DJI Mavic Air släpps den 28e januari och kommer att kosta ungefär 8 500 kronor i Sverige.

Källa: Techradar

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.