DJI utökar drönarfamiljen Mavic med modellen Air

Nu lanserar DJI en ny drönare vid namn Mavic Air. Som namnet antyder handlar det om en lite mindre och lättare modell jämfört med deras tidigare Mavic Pro.

DJI är kända för att bygga drönare i olika storlekar och prisklasser. Mest kända är de kanske för sin modell Phantom – som regelbundet brukar synas på nätet och i Apples fysiska butiker.

Företaget har sedan tidigare haft drönare i mindre modeller med namnet Mavic Pro och DJI Spark. Nu lanseras en ny modell med namnet Mavic Air. Med det nya tillskottet siktar företaget på segmentet mellan de tidigare modellerna.

Mavic Air begåvas med en kamera som kan filma i 4K-upplösning och med en flygtid på lite drygt 20 minuter. Den har en räckvidd på upp till fyra kilometer och kan flyga i närmare 70 kilometer i timmen.

En uppsjö av funktioner och specifikationer tillkommer – men nämnvärt är att den är liten. Väldigt liten. Och den kan dessutom fällas ihop. Den väger endast 430 gram, ungefär som två Iphone 8 Plus. I hopfällt läge mäter enheten 168 mm på längden, 83 mm på bredden och 49 mm på höjden i hopfällt läge – jämförelsevis har Iphone 8 plus måtten 158 x 78 x 7,5 mm.

DJI Mavic Air släpps den 28e januari och kommer att kosta ungefär 8 500 kronor i Sverige.

Källa: Techradar

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.