DJI utökar drönarfamiljen Mavic med modellen Air

Nu lanserar DJI en ny drönare vid namn Mavic Air. Som namnet antyder handlar det om en lite mindre och lättare modell jämfört med deras tidigare Mavic Pro.

DJI är kända för att bygga drönare i olika storlekar och prisklasser. Mest kända är de kanske för sin modell Phantom – som regelbundet brukar synas på nätet och i Apples fysiska butiker.

Företaget har sedan tidigare haft drönare i mindre modeller med namnet Mavic Pro och DJI Spark. Nu lanseras en ny modell med namnet Mavic Air. Med det nya tillskottet siktar företaget på segmentet mellan de tidigare modellerna.

Mavic Air begåvas med en kamera som kan filma i 4K-upplösning och med en flygtid på lite drygt 20 minuter. Den har en räckvidd på upp till fyra kilometer och kan flyga i närmare 70 kilometer i timmen.

En uppsjö av funktioner och specifikationer tillkommer – men nämnvärt är att den är liten. Väldigt liten. Och den kan dessutom fällas ihop. Den väger endast 430 gram, ungefär som två Iphone 8 Plus. I hopfällt läge mäter enheten 168 mm på längden, 83 mm på bredden och 49 mm på höjden i hopfällt läge – jämförelsevis har Iphone 8 plus måtten 158 x 78 x 7,5 mm.

DJI Mavic Air släpps den 28e januari och kommer att kosta ungefär 8 500 kronor i Sverige.

Källa: Techradar

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.