Google ger sig in på den svenska ljudboksmarknaden

Google utökar nu funktionen i sitt Google Play Books till att även inkludera ljudböcker. Tjänsten integreras dessutom med företagets egna röstassistent för pek-och-tryck-fri manövrering.

Ljudböcker har gått från att finnas tillgängliga på fysiska medier till att numera finnas tillgängliga i appar av olika slag. Antingen brukar de köpas bok för bok eller finnas tillgängliga via en prenumerationstjänst. Stora namn på marknaden för strömmade ljudböcker är bland annat Storytel, Audible och Nextory.

Nu tågar även den amerikanske jätten in på marknaden med tjänsten Audiobooks på Google Play. Googles variant fungerar som så att användaren köper varje enskild bok och det finns alltså ingen fast månadskostnad förknippad med tjänsten.

Din lyssning synkroniseras mellan olika enheter, för att kunna avsluta och påbörja din lyssning utan att missa något. Den nya funktionen för ljudböcker är dessutom integrerad med företagets egna röstassistent - vilken du kan ta hjälp av för att styra ditt lyssnande.

Tjänsten släpps nu i 45 länder, däribland Sverige. Böckerna går att lyssna på via appen Google Play Books på IOS och Android samt via Google Home och andra enheter som stöder företagets röstassistent. Sist men inte minst finns det ljudböcker tillgängliga på både engelska och svenska.

Kommentarer
3 svar

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!