Google ger sig in på den svenska ljudboksmarknaden

Google utökar nu funktionen i sitt Google Play Books till att även inkludera ljudböcker. Tjänsten integreras dessutom med företagets egna röstassistent för pek-och-tryck-fri manövrering.

Ljudböcker har gått från att finnas tillgängliga på fysiska medier till att numera finnas tillgängliga i appar av olika slag. Antingen brukar de köpas bok för bok eller finnas tillgängliga via en prenumerationstjänst. Stora namn på marknaden för strömmade ljudböcker är bland annat Storytel, Audible och Nextory.

Nu tågar även den amerikanske jätten in på marknaden med tjänsten Audiobooks på Google Play. Googles variant fungerar som så att användaren köper varje enskild bok och det finns alltså ingen fast månadskostnad förknippad med tjänsten.

Din lyssning synkroniseras mellan olika enheter, för att kunna avsluta och påbörja din lyssning utan att missa något. Den nya funktionen för ljudböcker är dessutom integrerad med företagets egna röstassistent - vilken du kan ta hjälp av för att styra ditt lyssnande.

Tjänsten släpps nu i 45 länder, däribland Sverige. Böckerna går att lyssna på via appen Google Play Books på IOS och Android samt via Google Home och andra enheter som stöder företagets röstassistent. Sist men inte minst finns det ljudböcker tillgängliga på både engelska och svenska.

Kommentarer
3 svar

99 och Samsung bjuder in till mingel, och du är inbuden att hänga med! Imorgon kollar vi på Unpacked-eventet tillsammans på lokal i Stockholm.

Samtal till 1177 Vårdguiden har legat öppet tillgängliga online från så långt tillbaks som 2013, där känsliga uppgifter som personnummer finns med bland detaljerna i samtalen.

Tack till Zimpan för detta #nyhetstips!

Det blir av allt att döma ingen Huawei P30 under MWC nästa vecka, istället vill företaget "skriva om reglerna" med ett event 26 mars.

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.

Efter fjolårets kontroverser runt Facebook inleddes en utredning i Storbritannien. Slutsatsen är att bolaget inte bör få reglera sig självt.