Google ger sig in på den svenska ljudboksmarknaden

Google utökar nu funktionen i sitt Google Play Books till att även inkludera ljudböcker. Tjänsten integreras dessutom med företagets egna röstassistent för pek-och-tryck-fri manövrering.

Ljudböcker har gått från att finnas tillgängliga på fysiska medier till att numera finnas tillgängliga i appar av olika slag. Antingen brukar de köpas bok för bok eller finnas tillgängliga via en prenumerationstjänst. Stora namn på marknaden för strömmade ljudböcker är bland annat Storytel, Audible och Nextory.

Nu tågar även den amerikanske jätten in på marknaden med tjänsten Audiobooks på Google Play. Googles variant fungerar som så att användaren köper varje enskild bok och det finns alltså ingen fast månadskostnad förknippad med tjänsten.

Din lyssning synkroniseras mellan olika enheter, för att kunna avsluta och påbörja din lyssning utan att missa något. Den nya funktionen för ljudböcker är dessutom integrerad med företagets egna röstassistent - vilken du kan ta hjälp av för att styra ditt lyssnande.

Tjänsten släpps nu i 45 länder, däribland Sverige. Böckerna går att lyssna på via appen Google Play Books på IOS och Android samt via Google Home och andra enheter som stöder företagets röstassistent. Sist men inte minst finns det ljudböcker tillgängliga på både engelska och svenska.

Kommentarer
3 svar

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?