Google ger sig in på den svenska ljudboksmarknaden

Google utökar nu funktionen i sitt Google Play Books till att även inkludera ljudböcker. Tjänsten integreras dessutom med företagets egna röstassistent för pek-och-tryck-fri manövrering.

Ljudböcker har gått från att finnas tillgängliga på fysiska medier till att numera finnas tillgängliga i appar av olika slag. Antingen brukar de köpas bok för bok eller finnas tillgängliga via en prenumerationstjänst. Stora namn på marknaden för strömmade ljudböcker är bland annat Storytel, Audible och Nextory.

Nu tågar även den amerikanske jätten in på marknaden med tjänsten Audiobooks på Google Play. Googles variant fungerar som så att användaren köper varje enskild bok och det finns alltså ingen fast månadskostnad förknippad med tjänsten.

Din lyssning synkroniseras mellan olika enheter, för att kunna avsluta och påbörja din lyssning utan att missa något. Den nya funktionen för ljudböcker är dessutom integrerad med företagets egna röstassistent - vilken du kan ta hjälp av för att styra ditt lyssnande.

Tjänsten släpps nu i 45 länder, däribland Sverige. Böckerna går att lyssna på via appen Google Play Books på IOS och Android samt via Google Home och andra enheter som stöder företagets röstassistent. Sist men inte minst finns det ljudböcker tillgängliga på både engelska och svenska.

Kommentarer
3 svar

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).