Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Snabbguide: Rensa upp bland oläst mejl på Gmail

Att gå igenom stora mängder oläst e-post i Gmail tar evigheter när det görs manuellt, men det går faktiskt att göra snabbt och smidigt. Vi visar hur!

När jag nyligen skulle flytta över all min e-post från ett Gmail-konto till ett annat insåg jag snabbt hur många olästa e-postmeddelanden som låg och skräpade i arkivet. När telefonens mejlapp rapporterade väl över 15 000 olästa meddelanden blev det ohållbart, eftersom jag är allergisk mot röda siffror som stirrar argt mot mig.

Sagt och gjort gick jag in på mitt Gmail-konto för att markera samtliga mejl som lästa, vilket inte är lika enkelt genomfört som man kan tro. Här kommer därför en snabbguide över hur det går till som kan användas om du råkar hamna i liknande situation.

Steg 1: Logga in på ditt Gmail-konto på en dator (dessa alternativ finns inte tillgängliga i mobilapparna). Väl inne ska du klicka i sökfältet högst upp i gränssnittet.

Steg 2: Skriv in koden is:unread i sökfältet och tryck på retur. Du kommer nu få fram en hel drös med olästa meddelanden, och du ska nu klicka på den lilla alternativrutan för markera meddelanden till höger ovanför inkorgen och i listan välja alternativet Alla.

Steg 3: Trots valet du gjorde i föregående steg har du sannolikt inte markerat samtliga olästa meddelanden i aktuellt e-postkonto. Nu har det dock dykt upp en gul list ovanför resultatlistan där du hittar alternativet "välj alla konversationer som matchar denna sökning". Klicka på detta alternativ.

Steg 4: Nu är samtliga olästa meddelanden i ditt konto markerade, och går du nu till alternativlistan Mer och väljer Markera alla som lästa har du rensat mejlkontot helt och hållet. Grattis!

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.